Pri športnih uspehih so izpostavili predvsem dosežke odbojkarjev Posojilnice Dob, ki so se prek Kamnika uvrstili v četrtfinale pokala CEV, na Tržaškem se lahko pohvalijo z dobro organiziranostjo ženske odbojke, v Porabju pa so ponosni na dosežke rojaka Krisztiana Parsa, olimpijskega zmagovalca v metu kladiva.

»Na teh srečanjih je pomembna tradicionalnost. Ne gre le za športne vrednote, pomembne so tudi človeške vrline. Čestitam vsem našim društvom v zamejstvu in upam, da bodo tako dobro delali tudi v prihodnje,« je udeležence pozdravil Miro Cerar, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič pa je poudaril, da je slovenski šport v sedanjih državah zelo dobro organiziran ter da ideja enotnosti prostora brez meja na športnem področju deluje zelo dobro.

»V teh časih imajo vsi naši klubi določene finančne težave. Ni tako hudo kot na Tržaškem, pozna se, da dobimo deset odstotkov manj od slovenske države. Ne pozna pa se manjši prispevek avstrijske, ker do zdaj nismo dobili nič in tudi ne bomo,« je o financah povedal Marjan Velik, predsednik Slovenske športne zveze v Avstriji. Korošci so v Ljubljani pohvalili uspehe odbojkarjev Doba, pa športno društvo Šentjanž v Rožu, ki ima kljub majhnosti kraja eno najmodernejših dvoran za športno plezanje v Avstriji, poročali pa so tudi o uspešnem nastopu na evropskem prvenstvu narodnih manjšin na Saškem, kjer je ekipa Koroške osvojila četrto mesto ter imela v svojih vrstah tudi najboljšega strelca Geralda Wölbla. Med športniki, ki izstopajo ne le na regionalnem področju, ampak so v vrhu tudi na avstrijski državni ravni, pa so nordijski kombinatorec Tomaž Druml, biatlonka Dunja Zdouc, namiznoteniški igralci Humške skupnosti ter košarkarski klub Koš Celovec in celovški nogometni klub SAK. sta