Gorenje je v nedeljo povozilo Chambery na njegovem igrišču. So bili Francozi tako slabi ali Slovenci tako dobri?

Zelo dobro smo naštudirali njihovo igro in se pripravili nanjo, kar je bil ključ uspeha. Ustavili smo njihove najnevarnejše igralce, ki so bili bolj ali manj nemočni. Obramba na čelu z odličnim vratarjem Gajićem je delovala izjemno, s čimer smo dobili priložnosti za hitre (pol)protinapade in doseganje lahkih zadetkov. To je Chambery povsem dotolklo, saj se nikakor niso znašli proti naši igri, mi pa smo dobili samozavest in krila ter jih »razmontirali« – tako kot je nas Metalurg v Skopju. Skratka, mi smo igrali na zelo visoki ravni, posledično pa je bil Chambery pod pričakovanji.

Ker ste že v gosteh suvereno opravili s francoskimi podprvaki, verjetno obstaja nekaj možnosti, da jih boste v Rdeči dvorani vsaj malce podcenili.

Podcenjevanje seveda nikakor ne pride v poštev. Prepričan sem, da nas čaka težja tekma kot v Franciji. V tem tednu so se lahko precej bolje pripravili na našo igro, poleg tega pa v Velenju nimajo česa izgubiti, zato bodo lahko igrali še bolj sproščeno in brez pritiska. Ekipe, ki lahko igrajo v takšnih okoliščinah, so še toliko bolj nevarne. Mi prav nič ne bomo kalkulirali. Ne razmišljamo o ničemer drugem kot o tem, da skušamo prikazati še boljšo igro kot v Franciji, da gremo spet na polno in po novo evropsko zmago.

A po drugi strani je njihovo morebitno razmišljanje o vsaj četrtem mestu v skupini, ki še pelje v osmino finala, podobno znanstveni fantastiki.

Čeprav v letošnji ligi prvakov Chambery izgublja kot po tekočem traku, gre za še vedno zelo kakovostno ekipo, ki se lahko dvigne v vsakem trenutku. Glede na našo visoko zmago in odlično igro v Franciji so mnogi govorili, da je Chambery letos zelo slab. Mogoče se je proti nam zares pokazal v takšni slabi luči in kot dokaj povprečna ekipa, toda vsaj po imenih igralcev je razmišljanje o tem, da je slab, daleč od resnice.

Ali vas preseneča podatek, da je Chambery edina med 24 ekipami v letošnji ligi prvakov, ki na prvih petih tekmah ni osvojila niti točke?

Vsekakor. Če bi kdo pred začetkom tekmovanja napovedal, da bodo Francozi po petih tekmah brez točke, bi se mu ljudje smejali in mu dejali, da to ni mogoče. Chambery je padel v nekakšen evropski krč, krizo. Ne izgubljajo le v gosteh, ampak so visoko izgubili tudi vse tri tekme v domači dvorani proti Kielcam, Metalurgu in Gorenju. Upam, da bo njihova kriza trajala vsaj do konca tekme proti nam v Rdeči dvorani, potem pa se lahko izvlečejo iz nje.

Z zmago v Chamberyju ostaja Gorenje v boju za (najmanj) drugo mesto v skupini, v drugem delu pa ima tudi lažji razpored, saj dvakrat gostuje in igra trikrat doma.

Poleg Chamberyja prihajata v velenjsko Rdečo dvorano tudi naša neposredna tekmeca za najvišja mesta v skupini C, poljske Kielce in makedonski Metalurg, s katerima smo v prvem delu letošnjega tekmovanja izgubili v gosteh. V prvem delu smo kar trikrat gostovali in samo dvakrat igrali v domači dvorani, tako da bi moralo biti v drugem vsaj na papirju nekoliko lažje. Po nedeljski zmagi Kielc proti Metalurgu v Skopju in našem uspehu v Franciji so se spet povečale naše možnosti za drugo mesto. A bo potrebno zmagovati doma in prinesti še kakšno točko z gostovanj v Rusiji in na Danskem.