Za Slovenijo je tekmo začela Maja Vtič, ki je skočila 85 metrov in po prvi seriji slovenski reprezentanci priborila osmo mesto. Matjaž Pungertar (82,0 m) je za njo nastopil podobno ter ekipo popeljal mesto nižje. Eva Logar (93,5) in Peter Prevc (95,0) pa sta Sloveniji po prvi seriji zagotovila četrto mesto in s tem finalni nastop. Po "prvem polčasu" je vodila Norveška pred Japonsko in Italijo, Slovenija je bila v dobrem izhodišču za odličje.

Tudi v finalu so tekmovalci nastopili v zahtevnih vremenskih razmerah. Vtičeva (89,5) in Pungertar (92,0) sta svoja nastopa popravila, medtem ko sta se Logarjevi in Prevcu nastopa povsem ponesrečila, tako da je Slovenija na koncu zdrsnila na sedmo mesto.

"Za nami je težka tekma. Priznamo, da smo si obetali več. Vsak tekmovalec in tekmovalka je sestavil po en soliden skok in v drugem skoku napravil grobo napako. Osebno gledam, da je še veliko rezerv, ki jih bomo odpravljali. Bile so težke razmere za nastop, vendar se na to ne bi oziral. Vedno stremim k čim boljši tehnični izvedbi skokov," je po tekmi menil glavni trener ženske vrste Matjaž Triplat.

"Med tekmo je sicer kazalo veliko bolje. Končali smo tam, kjer smo tekmo tudi začeli. Zadovoljen nisem, razočaran pa tudi ne. Konec koncev je bil cilj popraviti Courchevel in priti v finale, kar nam je tudi uspelo. Peter je v finalnem nastopu poskusil nekoliko izboljšati svoj nastop. Razmer sicer ni imel najboljših, vendar so smučarski skoki šport v naravi," pa je tekmo ocenil trener moške reprezentance Goran Janus.

Najboljšo predstavo je prikazala Norveška, druga je bila Japonska, tretja pa bila Italija.

V soboto se bo sezona smučarskih skokov v olimpijskem Lillehammerju nadaljevala z uvodnima posamičnima tekmama tako v ženski kot moški konkurenci.