Camacho je bil po napadu nemudoma odpeljan v bolnišnico, kjer so ga uspeli stabilizirati. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je bil boksar ustreljen v čeljust, naboj pa je pri tem poškodoval tudi vretenca. Zdravniki so zato že na začetku opozarjali, da bo boksar, v kolikor bo preživel, najverjetneje paraliziran.

Čeprav so zdravniki upali, da bo Camachu pri okrevanju pomagala dobra fizična pripravljenost, se je njegovo zdravstveno stanje kasneje poslabšalo, zato so ga danes odklopili z aparatur in ga razglasili za možgansko mrtvega.

Camacho, ki je v 80. letih preteklega stoletja osvojil naslove v kar treh kategorijah, je imel v preteklosti številne težave z drogo in alkoholom. Leta 2007 je bil zaradi ropa računalniške trgovine v Mississippiju obsojen na sedem let zapora, a so mu kazen kasneje znižali, za rešetkami pa je nato preživel vsega dva tedna.

Kot je sporočila portoriška policija, storilca še niso našli, po vsej verjetnosti pa naj bi šlo za mamilarski obračun, saj so v avtomobilu boksarja našli droge.