Univerza, njen sedež je v bližini Bostona v zvezni državi Massachusetts, je s soglasno odločitvijo upravnega odbora Armstrongu odvzela častni doktorat, ki so mu ga podelili leta 2006, predvsem zaradi njegovega dobrodelnega delovanja v boju proti raku. Predstavniki univerze so v obrazložitvi pojasnili, da, čeprav še naprej cenijo njegova dobrodelna prizadevanja, Armstrongove športne vrednote več niso v skladu z vrednotami, ki jih zagovarjajo na univerzi.

Po odvzemu šampionskih naslovov Armstrong doživlja ponižanje za ponižanjem. Mednarodna kolesarska zveza je na predlog ameriške protidopinške agencije upokojenemu kolesarju odvzela vseh sedem naslovov skupnega zmagovalca dirke po Franciji, potem ko so Armstrongovi nekdanji moštveni kolegi, dopinški skesanci, razkrili sistematično zlorabo prepovedanih poživil, ki pa do zdaj nikoli ni bila kaznovana.

Armstrong ni ostal le brez častnih nazivov. Najbolj boleča je bila zanesljivo odpoved številnih bogatih sponzorskih pogodb v skupni višini 50 milijonov dolarjev z multinacionalkami, kot so Nike, Trek Bicycles, Radioshack in Anheuser-Busch.