Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Anži Mahačkala - Udinese
1

Premožni ruski klub ima letos velike načrte v evropski ligi in je na dobri poti, da se prebije v izločilne boje. Po zmagi nad Liverpoolom je Anži prevzel prvo mesto v skupini A, z današnjo zmago pa si lahko že zagotovi napredovanje. Priložnosti verjetno ne bodo zapravili, saj druga postava že tako neprepričljivega Udineseja v hladni Moskvi verjetno ne bo zmogla vseh 90 minut držati pozitivnega rezultata. (7/10)

Nogomet - Evropska liga

Panathinaikos - Maribor
0, 2

Štajerci so v prvem krogu doma s 3:0 razbili Grke, a tokrat bo tekma precej drugačna. Panathinaikos je v boljši formi, zamenjal pa je tudi trenerja, kar v krizi vedno dobro vpliva na igralce. Vseeno slovenski prvaki odhajajo v Atene po vsaj točko, ki bi jih obdržala v igri za napredovanje, ne skrivajo pa niti želje po zmagi. Mariborčani so na vseh dosedanjih tekmah dokazali, da se lahko večino tekme enakovredno kosajo s tekmeci v skupini, v gosteh pa so kar namučili Lazio in Tottenham. Glede na to, da je Panathinaikos slabši od omenjenih dveh klubov, bi se z nekaj sreče lahko vijoličasti nocoj domov vrnili z dobrim rezultatom. (5/10)

Nogomet - Evropska liga

Rubin Kazan - Inter
1

Oba kluba sta si že zagotovila napredovanje, zato bo Inter v mrzle kraje prav gotovo poslal oslabljeno zasedbo brez nosilcev igre in se osredotočil na naslednjo tekmo v serie A, to pa bodo domači verjetno znali izkoristiti in si priigrali zmago nad zvenečim nasprotnikom. (6/10)

Nogomet - Evropska liga

Lazio - Tottenham
1, 0

Lazio je na dosedanjih tekmah pokazal največ od vseh moštev v skupini J in je zasluženo na prvem mestu, napredovanje pa si bodo Rimljani poskušali priigrati že z današnjo zmago proti Tottenhamu, ki bo tudi v italijanski prestolnici prav gotovo zaigral v nekoliko spremenjeni zasedbi, ki bo stežka ostala neporažena. V primeru zmage Panathinaikosa bi Laziu zadostoval že remi, zato z vložki na domačo zmago vendarle ne gre pretiravati. (8/10)

Košarka - Evroliga

Milano - Cedevita
1

Pred dnevi je presenetljivo odstopil trener Cedevite Božidar Maljković, kar je v klubu šokiralo domala vse. Zmeda bo verjetno naredila svoje in dosedanji pomočnik trenerja bo potreboval čudežni večer svojih varovancev, če bo želel presenetiti v Milanu in Zagrebčanom priigrati tretjo zaporedno zmago v evroligi. (7/10)