Schumacher je na svoji spletni strani v torek zapisal, da bo nedeljska vnovična upokojitev manj čustvena, kot je bila tista leta 2006. Nemec želi na dirkališču Interlagos uživati: "Interlagos je pravi kraj za zaključek kariere, ker je tu toliko očarljivosti. Vedno sem užival v navdušenju navijačev in enostavno je odlična proga: bilo je že toliko znamenitih dogodkov in vedno ustvari spektakularne dirke."

"Moj odhod iz formule 1 bo verjetno manj čustven, kot tisti iz leta 2006, ko smo se še vedno borili za točke v prvenstvu in vse je bilo bolj napeto. Tokrat se bom bolj posvetil slovesu in upam, da ga bom začinil z rezultatom," je še sporočil 43-letnik.

Ob prvem slovesu leta 2006, bi lahko Schumacher v Braziliji osvojil osmi naslov, a mu je Fernando Alonso (takrat z Renaultom) prekrižal načrte. Po vrnitvi štiri leta kasneje Nemcu ni uspelo dodati na svoj račun še kakšne zmage.

"Imel sem fantastična leta v formuli 1 in veliko podpore od navijačev iz celega sveta. Rad bi se jim zahvalil za to. Seveda bi bil najbolj srečen, če bi se lahko poslovil z dobro dirko in prepričan sem, da bomo vsi storili vse, da se to uresniči," je še povedal nemški veteran.

Dirka v Braziliji bo podala končno odločitev o svetovnem prvaku. Bitka za naslov poteka med (Red Bull) in Alonsom (Ferrari), Nemec pa ima pred Špancem 13 točk prednosti.