Izpoved se ujema z v medijih že objavljeno korespondenco po elektronski pošti med Vukičevićem in njegovim svetovalcem Srdjanom Djordjevićem. Šlo naj bi za nasvet glede izvidov hormonske slike pred uporabo prepovedanih substanc in po njej. Vukičević je jasno napisal, da je težko našel dva zdravnika, da ne bi bil sumljiv.

S temi zapisi v Dagbladetu poskušajo zavreči izgovore norveške in tudi slovenske strani, da je šlo za manipulacijo elektronskih pisem. Vukičević je za Dagbladet že prej potrdil, da je prav Srdjana Djordjevića kot prijatelja spraševal o prepovedanih snoveh. Razlog? Ker ima veliko znanja o športni medicini.

Djordjevićevo znanje o medicini ali biologiji je iz objavljenih elektronskih sporočil mogoče zaznati z naslednjim dopisovanjem: »Predlagam naslednjo optimalno rešitev: poskusite narediti naslednje preiskave krvi: LH, SHBG (hormon vezočega globulina, op. p.), prosti T (testosteron, op. p.), celotni T... Pošljite rezultat. Potem pa vzemite 2,5 miligrama na 12 ur (npr. ponoči), v naslednjih treh dneh. Ponovite vzorec krvi in pošljite vrednosti. Na podlagi tega vam bom z gotovostjo povedal, kolikšen je odmerek, da bi dobili OK učinek, ne da bi bilo veliko tveganje za pozitiven test! Možnost pozitivnega testa za tri dni z uporabo 2,5 mg, kot je predlagano, je simbolično, manjše od petih odstotkov.«

Trenerja Djordjevića pri izgovorih o manipulaciji elektronskih sporočil bremeni še druga komunikacija. V istem pismu z zgornjimi nasveti med drugim zapiše, da počasi zapušča atletiko in bo poskusil v nogometu ter da podjetje deluje dobro. »Farmakologija vedno vključuje visoko tveganje in nizek vpliv,« je dodal Djordjević.

Iz objavljenih pisem z nasveti je mogoče razbrati, kaj je Djordjević delal v tistem obdobju in s tem tudi pristnost njune komunikacije. Konec marca ali v začetku aprila 2002 so ga obiskali predstavniki norveškega olimpijskega komiteja. Predstavil jim je uporabo TMG v medicini in športu. Navrgel je možnost, da bo konec maja 2002 potoval v Oslo.