V skupini 1 bodo igrali madžarski Györ, norveški Larvik, črnogorska Budućnost in danski Randers.

"Naša skupina je zelo izenačena. Menim, da se do zadnje tekme ne bo vedelo, kdo bo napredoval v polfinale," je uvodoma trener ljubljanske ekipe Tone Tiselj, ki si je neposredno - skupaj z direktorjem Goranom Dujićem - ogledal dunajski ples kroglic.

"V naši skupini so tri ekipe, ki so praktično na novo postavljene, ob tem pa imajo prav vse visoko zastavljene kratkoročne in dolgoročne cilje. Ena od teh je Zvezda, sploh prva ruska ekipa, ki je v svoje vrste pripeljala tujega trenerja, ob tem pa zvabila tudi nekatere zahodnoevropske rokometašice. Gre za zelo ambiciozno ekipo z visokim proračunom. Romunski Oltchim ima v tem trenutku najdražjo žensko ekipo na evropski klubski sceni, ob tem pa ima na vsakem igralnem mestu po dve, na nekaterih pa celo tri izjemno kakovostne posameznice. Tu je še zelo kakovostna ekipa iz Budimpešte, naša tradicionalna tekmica v začetku stoletja, ki se je po nekajletnem zatišju vrnila na veliko rokometno sceno in v minuli sezoni slavila v evropskem pokalu pokalnih zmagovalk. Krim je v tej sezoni izoblikoval novo ekipo, ki je po vseh zdravstvenih težavah 'preživela' prvi del lige prvakinj. V vsakem primeru je zadeva zelo odprta, saj gre za izenačeno skupino. Velika favoritinja je romunska zasedba, preostale ekipe pa se bodo enakovredno potegovale za drugo mesto v skupini," je dejal Tiselj.

Na Dunaju so danes opravili tudi žreb pokala EHF, ekipa iz Zagorja pa se bo v osmini finala pomerila z danskim Midtjyllandom. Prva tekma bo 2. ali 3. februarja prihodnje leto na Danskem, povratna pa teden dni kasneje v Sloveniji.

"V osmini finala se bomo pomerili z izjemno kakovostno ekipo, ki je tudi papirnata favoritinja za skupno zmago v pokalu EHF. Pred žrebom smo si želeli ekipo iz zahodnega dela Evrope, to smo tudi dobili. Mi si ne delamo utvar, upam pa, da bo ob gostovanju tako atraktivne in kakovostne ekipe naša dvorana napolnjena do zadnjega kotička," je po današnjem žrebu na Dunaju dejal trener