Kako ste doživeli kranjske trenutke, ko ste v desetih minutah kar trikrat poslušali Zdravljico?

Pred tekmo sem bil zelo sproščen, kar velja tudi za Mino. Glede na to, koliko vložka je bilo na tekmi v Kranju, ki je odločala o skupni zmagovalki svetovnega pokala v težavnosti, je bilo vse skupaj kar malce presenetljivo. Med samim plezanjem pa so se stvari zasukale v drugo smer. Oba sva bila izjemno živčna. Kljub temu je Mina še enkrat pokazala, da je daleč najboljša športna plezalka na svetu, kar trdim že nekaj let. Letos je vse leto vodila v svetovnem pokalu in bilo bi zelo boleče, če bi skupno zmago zapravila prav pred fantastično publiko v Kranju.

Konec dober, vse dobro. A pot do tega je bila po izpuščenem nastopu na SP težka in mučna.

Poškodba prsta je prišla res ob nepravem trenutku. Čeprav so bili nekateri proti temu, da je izpustila svetovno prvenstvo v Parizu, se je izkazalo, da je bila odločitev ena najinih boljših. Mina si je pozdravila poškodbo, v nadaljevanju pa sva se osredotočila na svetovni pokal, v katerem je blestela.

Mina Markovič je drugič najboljša plezalka na svetu v kraljevi disciplini športnega plezanja. Kako najti motivacijo za naprej?

Z motivacijo gotovo ne bo težav. Mina je neverjetna perfekcionistka, ki venomer najde izziv, da je lahko še boljša. Prepričan sem, da bo tako tudi tokrat. Lahko rečem le to, da gremo še na tretjo zaporedno skupno zmago.

Slovenija je znova dosegla izjemen ekipni uspeh. Bila je izjemno uspešna v pokalu narodov, Maja Vidmar se je v Kranju uvrstila na zmagovalne stopničke...

Proti koncu sezone se je Maja vrnila na stara pota. Sicer sem že pred tekmo v Kranju napovedal, da bosta tako Mina kot Maja na stopničkah, kar se je tudi uresničilo in česar se izjemno veselim. Malce mi je žal fantov, predvsem Urbana Primožiča, ki je bil povsem blizu uvrstitve v finale. A tako pač je v športu, enkrat ti uspe, drugič ne. Prihodnje leto nas čakajo novi izzivi in prepričan sem, da jim bomo s trdim delom tudi kos.

Vas je presenetilo, da je tudi Južnokorejka Jain Kim, največja tekmica Mine Markovič, v Kranju, kjer je zmagala lani in predlani, podlegla pritisku?

Bil sem presenečen. Tako živčne je še nisem videl. Po navadi je finale odplezala sproščeno, tokrat pa se je že na drugem gibu videlo, da ni prava. Preveč je bilo v igri tudi za njo. Sreča je bila tokrat na naši strani.