Da bi lahko pivovarji premagali trikratne evropske prvake, je bilo pred tekmo bolj ali manj podobno znanstveni fantastiki.

Celjani so prikazali pravi rokomet in dokazali, da kljub mladosti svojih igralcev razpolagajo z vrhunskimi talenti. V njihovi igri je bilo zelo veliko borbenosti, želje, motiva, fantje so enostavno šli na glavo. Presenetili so me tako v obrambi kot v napadu. Naša obrambna sistema 3-2-1 in 6-0 so dokaj zlahka razbijali in imeli vedno prave rešitve. Ves čas so nas uspešno napadali, mi pa nikakor nismo uspeli sestaviti prave obrambe, medtem ko so oni uspešno menjavali in prilagali svoje obrambne postavitve. V napadu smo prav tako igrali slabo in bledo, tudi zaradi odlične celjske obrambe.

Kielovi igralci ste verjetno podzavestno podcenjevali Celjane.

Čeprav smo šli v tekmo kot veliki favoriti, ne bi rekel, da smo podcenjevali gostitelje. Kljub temu, da ima Celje dokaj mlado in neizkušeno ekipo, nam to ne daje pravice, da bi razmišljali tako – da bomo zlahka opravili z njo. Toda po drugi strani smo šli malce preveč lagodno v tekmo in naš pristop ni bil pravi, kar se nam je na koncu maščevalo.

V sredo ste imeli tekmo nemške lige v gosteh proti Balingenu, od tam pa ste odpotovali naravnost proti Sloveniji.

Zaradi napornega tekmovalnega ritma in potovanj v nemški ligi in evropski ligi prvakov je verjetno pri igralcih prisotna precejšnja utrujenost. Kljub temu to ne more in ne sme biti alibi za neuspeh v Celju. Kljub vsemu ne morem najti pametnega opravičila za našo slabo predstavo, istočasno pa noben naš morebiten alibi ne zmanjšuje slovenskega uspeha. Celjani so zasluženo zmagali.

Tudi tisti z odličnim spominom se najbrž ne spomnijo, kdaj je Kiel zapored izgubil dve tekmi v ligi prvakov – najprej v Veszpremu, zdaj še v Celju.

Kiel zelo redko izgubi tekmo, dva poraza zapored pa sta že nekaj prav neverjetnega. Za Veszpremom, ki je vodilni v skupini B, zaostajamo že za štiri točke, zato si enostavno ne moremo in ne smemo privoščiti nobenega spodrsljaja več.

Priložnost za maščevanje bo imel Kiel že jutri ob 19. uri, ko v dvorani Sparkassen Arena v šestem krogu lige prvakov gosti Celjane.

Prepričan sem, da bomo v domači dvorani igrali precej bolje kot v Celju. Nimamo drugega izhoda, kakor da zmagamo. Tretji zaporedni poraz v evropski ligi prvakov bi bil za Kiel že prava mala katastrofa.