O slovenskih favoritih za kolajno

Na tem prvenstvu bosta najvidnejšo vlogo igrala Damir Dugonjić in Peter Mankoč. Upam, da jima bo uspelo osvojiti odličje. Ne smemo pozabiti še na Anjo Čarman, ki je v dobri formi in bi lahko posegla v boj za kolajne. Tudi Emila Tahiroviča ne smemo spustiti, glede na to, da je domov že prinašal kolajne. O dveh kolajnah lahko razmišljamo brez utopije.

O formi Damirja Dugonjića

Plaval je v jardskih bazenih in bil pol sekunde slabši od svojega svetovnega rekorda na 100 jardov. Njegova forma je takšna, kot mora biti.

O težavah Matjaža Markiča

Imel je težave, ker mu v Kopru niso postavili balona nad bazenom. Katastrofa, da se to dogaja. Ne vem, kaj bi se zgodilo, če bi nekdo nogometašem zaprl stadion. Verjetno bi takoj skočili v zrak, mi pa moramo to pokončno prenesti. Na treninge se vozi v Trst. Povsem se bo osredotočil na poletno svetovno prvenstvo.

O morebitnih uvrstitvah v finale

Definitivno pričakujem osem, morda devet finalnih nastopov. Od najmlajših jih je kar šest novih v reprezentanci in prihajajo iz mladinske vrste. Morda komu uspe priti med šestnajst najboljših.

O plavalcih, ki ne potujejo na EP

Nekaj jih je še bilo, a se zaradi objektivnih razlogov, kot je slabša pripravljenost, še niso odločili za nastop. Imamo namreč tudi pravilnik, da tisti, ki se ne uvrsti med najboljših šestnajst, da si mora stroške kriti sam.

O dragih stroških bivanja v Franciji

Najceneje, kar bi lahko dobili, je hotel z dvema zvezdicama, ki stane 125 evrov na osebo na nočitev. Če je v sobi samo ena oseba, pride 150 evrov na osebo. V Carigradu za svetovno prvenstvo pa hotel sicer s tremi zvezdicami stane najmanj 150 evrov na osebo. To je oderuško in nesramno. Poskušamo se znajti po svoje s pomočjo agencije, da privarčujemo kakšen evro, a bomo bivali precej daleč od bazena.

O prevozu do bazena

Agencija nam bo ponudila organiziran prevoz, zraven bomo uporabljali tudi še en avto. Pozorni bomo predvsem na finaliste, da jim bo čim bolj ugodno.

O trendu dviganja cen za plavalce

Vseskozi se dvigajo cene. Zadnji dve leti je vsaka tekma dražja, pa sploh ni važno, ali gre za Carigrad, Pariz ali pa za Szczecin, ki je skrit bogu za hrbtom. Morda si kdo misli, da je tam ceneje, a ni. Organizator ne vidi druge možnosti, kot da dvigne cene plavalcem, saj mu vse pobere LEN. Majhne države so s tem oropane.