Festival, ki se je sklenil v soboto, 17. novembra, je, kot so zapisali v produkcijski hiši Perfo, trenutno edini poljski festival, ki predstavlja najnovejše in najboljše evropske filme.

Izlet je svetovno premiero doživel leta 2011 v tekmovalnem programu filmskega festivala v Sarajevu. Na 14. festivalu slovenskega filma je bil nagrajen s petimi vesnami. Žirija slovenskih kritikov in publicistov ga je razglasila za najboljši film, prejel pa je tudi posebno nagrado revije Stop za igralske dosežke.

Leta 2011 je bil nagrajen na filmskem festivalu v Arrasu in festivalu Cinedays v Skopju s posebno omembo žirije, leta 2012 pa je prejel štiri nagrade na filmskem festivalu v Nashvillu ter posebno omembo žirije na filmskem festivalu v Clevelandu.

Gazvoda se je uvrstil med deset evropskih filmskih režiserjev, ki jih vsako leto izbere ameriška filmska revija Variety, ki oblikuje program filmskega festivala v Karlovyh Varyh. Na filmskem festivalu v Motovunu se je film uvrstil med tri finaliste za nagrado bauer. V zadnjih dveh letih se je film uvrstil na več kot 25 festivalov, njegova festivalska pot se še nadaljuje.