Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - Serie A

Roma - Torino
1

Roma je izgubila tri od zadnjih štirih tekem, čeprav je na vseh treh dosegla 2 gola. Problemi več kot očitno torej tičijo v obrambi in Zeman bo verjetno moral začeti razmišljati tudi o bolj opreznem načinu igranja, ne le o doseganju golov. Tokrat v Rim prihaja Torino, ki je med najmanj učinkoviti ekipami v ligi, večino tekem pa je letos remiziral. Nekako se zdi, da če Roma tudi danes zadane dvakrat, bo vendarle okusila slast zmage, s katero bi še lovila priključek k moštvom, ki se borijo za uvrstitev v evropske pokale. Nova tekma brez zmage pa bi v večno mesto prinesla kar precej nemira, zato o motivaciji sinov volkulje tokrat ne gre dvomiti. (6/10)

Nogomet - Nemčija - 2. liga

Hertha - St.Pauli
1

St. Pauli se je po poraznem začetku sezone le nekoliko prebudil in zbral nekaj točk, kar ga je z dna lestvice potisnilo v sredino, a tokrat ga čaka eno najtežjih gostovanj v sezoni, saj Hertha sodi med glavne kandidate za napredovanje v prvo bundesligo. Berlinčani so v prvih 13 krogih le enkrat izgubili, dobro formo pa so pokazali tudi v zadnjem krogu z zmago 6:1. Ker ob tekmi manj za prvim Braunschweigom zaostajajo 8 točk, prostora za spodrsljaj ni in domači bodo prav gotovo od prve minute naprej odločno krenili po vse tri točke. (6/10)

Nogomet - Ciper - 1.liga

Anorthosis FC - Ethnikos Achnas
1

Anorthosis je še edina neporažena ekipa, na devetih tekmah pa je kar osemkrat zmagal. Ker sta sezono dobro začela tudi AEK in Apoel, je na vrhu lestvice gneča in domači si v troboju za prvaka ne bodo smeli privoščiti spodrsljajev, kot bi bil današnji remi ali poraz z Ethnikosom, ki je še edina ekipa v ligi brez zmage in s 4 točkami zaseda predzadnje mesto. (8/10)

Košarka - ZDA – NBA

Utah - Houston
1

Utah se po štirih gostovanjih (2 zmagi in 2 poraza) vrača v svojo dvorano, kjer je zadnja leta skoraj nepremagljiv (letos ob treh zmagah še brez poraza) in tam redno premaguje tudi najboljša moštva v ligi. Med njih ne spada Houston, ki ga danes prav gotovo čaka skoraj nemogoča naloga, da bi ostal neporažen. Rakete so v zadnjem tednu odigrale štiri naporne tekme (trije porazi) in zdi se, da se bo njihova slaba serija nadaljevala. (6/10)