Verjetno niti največji optimisti niso pričakovali uspeha mlade in oslabljene zasedbe proti Kielu.

To je presenečenje prve vrste. Za zdaj sploh še ne dojemamo, kakšen uspeh smo dosegli. Potrebujemo čas, da bomo dojeli, to bo prišlo za nami, čez kakšen dan ali dva. Le redki v dvorani ali zunaj nje so pričakovali zmago. Tisti, ki niso bili na tekmi ali je niso gledali po televiziji, ampak so le slišali končni izid, so verjetno mislili, da gre za prvoaprilsko šalo. A je čista resnica, da smo premagali trikratnega evropskega klubskega prvaka, ki je v zadnjih treh letih izgubili le tri, štiri tekme.

Igralci Kiela so verjetno tudi malce podcenjevali celjsko ekipo.

Gostje so nas na začetku zagotovo malce podcenjevali, še zlasti, ker smo igrali brez nekaterih poškodovanih igralcev. Ko pa so videli, da je vrag odnesel šalo, so se želeli na vsak način vrniti v igro, a jim enostavno ni šlo. Tudi mi jim s svojo odlično igro tega nismo dovolili. Odločila je naša večja želja, dobro smo naštudirali njihovo igro in jih napadli z vseh strani. Naša vratarja sta odlično opravila svoje delo, medtem ko sta bila Omeyer in Palicka tokrat povsem nebogljena.

Vzdušje na tribunah je spominjalo na zlate čase celjskega rokometa.

Bilo je zares fantastično. Igralci smo bili zelo prijetno presenečeni tako nad številom gledalcev kot nad vzdušjem, ki so ga pripravili. Pričakovali smo okoli 3000 gledalcev, mogoče 3500, nikakor pa ne polne dvorane Zlatorog. Hvala in vsa čast ljudem, ki so nas prišli spodbujat. Bili so naš osmi igralec in imajo velik del zaslug za uspeh. Mislim, da smo se jim oddolžili na najlepši možni način – s skalpom najboljše evropske ekipe.

Po porazu v Veszpremu je Kiel klonil še v Celju. Ali to pomeni slovo Nemcev od prvega mesta v skupini?

Težko je napovedovati, kajti odigrana je šele polovica skupinskega dela, do konca je še pet krogov in vse je še mogoče. Naša skupina je težka, ena od dveh najtežjih v letošnji ligi prvakov. V njej so trije klubi iz evropske špice: Kiel, Atletico Madrid in Veszprem.

Z drugo zmago na peti tekmi je Celje spet v igri za napredovanje med šestnajst najboljših v Evropi.

Po uspehu proti Kielu so se možnosti za uvrstitev v osmino finala spet povečale. A poleg dveh točk smo si z zmago dvignili samozavest pred naslednjimi tekmami v slovenski ligi in Evropi. Dokazali smo sebi in drugim, da imamo kakovost, da znamo igrati rokomet in da se lahko najmanj enakovredno kosamo tudi z ekipami, ki so na papirju močnejše od nas.

Že v sredo vas čaka povratna tekma s Kielom v Nemčiji.

Tam bo zgodba seveda povsem drugačna. Po skoraj dveh dnevih počitka že v torek potujemo v Nemčijo, kjer se bo skušal Kiel pred domačimi gledalci maksimalno maščevati za poraz v Celju. Čeprav smo Kiel premagali v Zlatorogu, je boljši od nas, a to bo moral potrditi še na igrišču. Ponoviti moramo našo predstavo iz Celja, se čim močneje upreti favoritu in se zadovoljni vrniti domov.

Kielov igralec Momir Ilić je tudi vaša poročna priča. Kako je sprejel poraz?

Priznal je, da so bili presenečeni in šokirani. Po njegovih besedah so vedeli, da imamo dobro ekipo in da dobro igramo, a da gre za bolj ali manj mlado in neizkušeno ekipo. Prav tako je priznal, da so nas podzavestno malce podcenjevali, kar se jim je na koncu maščevalo. Tokrat je njemu težko, jaz pa sem vesel. A ne glede na razplet tekme sva se po novinarski konferenci stuširala in nazdravila. Seveda s pivom.