Kako komentirate razkritje zgodbe, ki se je pojavila v središču norveške javnosti?

Pravzaprav niti ne vem, za kaj natančno gre. Kakšno leto nazaj so me klicali iz časopisa, ki naj bi objavil te zapise. To so edine informacije, ki jih imam. Tedaj so se očitno odločili, da zgodba nima repa in glave. Dejansko ne vem, kaj se je zgodilo, da je zadeva znova postala aktualna. Po meni znanih podatkih gre za dopisovanje, ki se je dogajalo leta 2001 ali 2002.

Gre za dopisovanje med vami in Petrom Vukičevićem iz leta 2002, kar je natančno razvidno v elektronskih sporočilih…

Tega dopisovanja nimam nikjer zabeleženega. Gre za dopisovanje, ki je staro več kot deset let, in se vseh detajlov ne spominjam. Lahko pa rečem, da so tisti podatki, ki sem jih imel priložnost videti, spremenjeni. Šlo je za poslovno povezavo, saj smo izvajali neka testiranja. In jih še vedno. Ne vem pa, kaj vse je zraven dodano.

Če v svoji dokumentaciji nimate objavljenih elektronskih sporočil, boste težko dokazali, da so spremenjena…

To drži. A oni bodo še težje dokazali verodostojnost. Poskušal se bom natančneje pozanimati o vsebini, če bo morda v prihodnosti prišlo do tega, da bi se iskala verodostojnost. Šele po tem bom lahko povedal kaj pametnega.

Kot smo razbrali, je vaše dopisovanje s Petrom Vukičevićem dala v javnost njegova žena, s katero sta se ločila…

To zgodbo poznam. Menda ga je ona celo izsiljevala. On je verjetno rekel, da je to izmišljotina, potem pa je zgodba dobila takšen epilog, kot se odvija sedaj. Kaj sta onadva imela, težko rečem, saj tega ne vem, niti me ne zanima. Vem pa, da sta imela zelo burno ločitev.

Vendarle je znano, da ste sodelovali s Christino Vukičević, kar nam je navsezadnje lani v Izmirju povedala sama. Drži?

Christina je bila v Ljubljani dvakrat na testiranjih. Tudi sam sem bil dvakrat na njenih testiranjih na Norveškem. Vse to je dokumentirano in zapisano. Imel sem tudi neko predavanje na norveškem olimpijskem komiteju. To so dejstva, ki so razvidna tudi iz refundacije stroškov. Še nekaj je. Ko naj bi se vse skupaj dogajalo, je bila Christina Vukičević stara 15 let. To nima nobene veze z njo in nima nobene logike.

Lahko zanikate ali potrdite, da ni bilo govora o rastnih hormonih in drugih prepovedanih substancah, ki so bile objavljene v elektronskih sporočilih?

To absolutno nima nobene zveze s tem. Stoodstotno je, da Christina nima nobene zveze s tem. Videl sem jo mogoče enkrat na leto na kakšni tekmi, v zadnjih desetih letih pa smo bili štirikrat skupaj na testiranjih. To je to.

Pričakujete, da bo zgodba v nadaljevanju dobila jasnejši epilog?

Niti sanja se mi ne, kaj se bo dogajalo naprej. Neskončno je zoprno, da sem odrezan od informacij. Lahko rečem, da je zadeva zelo čudna. Navsezadnje iz objavljenih zapiskov niti ne vem, na katerem elektronskem naslovu naj bi imel te zapiske.