Kranjec pravi, da so priprave na novo sezono potekale po načrtih, pred uvodom - ta bo prihodnji petek s tekmo mešanih ekip - se dobro počuti. "Poletna sezona je bila takšna kot vsaka doslej. Ne ravno najbolj uspešna, a z glavo sem bil pri stvari. Občutki so super! Telesno se zelo dobro počutim, zdrav sem, dobro pripravljen, 'fit'. En kilogram sicer še moram izgubiti, a to zgolj zaradi boljšega počutja," je uvodoma o pripravljenosti na sezono pojasnil Leteči Kranjec in dodal: "Počutim se res 'fajn', glede občutkov na snegu pa računam, da jih bom dobil zdaj na štiridnevnem snežnem treningu v Lillehammerju."

Kranjec z za zdaj edinim stikom s snegom - moška reprezentanca je bila na krajših pripravah v avstrijskem Ramsauu - ni preveč zadovoljen. "Meni je bilo v Ramsauu težko, zelo težko! Nekaj je sicer že bilo super skokov, nekaj je bilo povsem solidnih, pri štirih pa sem se skoraj 'stresel' in sem jo še srečno odnesel. A to ni nič neobičajnega za ta čas. Vse poteka po načrtih."

Najboljši slovenski skakalec zadnjih let tudi težav z opremo nima več. "Kombinezone zdaj imam, smuči so tudi dobre, tako da le še z nestrpnostjo pričakujem odhod v Lillehammer in se ga zelo veselim. Pomembna je zima in za zimo imam zastavljene visoke osebne cilje, ki pa jih še ne želim razkriti. Zagotovo pa sta v ospredju novoletna turneja in svetovno prvenstvo v Predazzu," je povedal 31-letni Kranjčan in dodal: "Pred začetkom nove sezone tako upravičeno upam na najboljše."

Delno so priprave Kranjca na novo sezono motile številne sponzorske in druge obveznosti, a sam se zaveda, da tudi to sodi zraven k športu: "V bistvu sem imel vse leto ogromno obveznosti ob treningih, ne le po Planici. Vse leto sem bil več na poti kot doma, tako da nisem imel veliko miru. Morda bi bil kdaj lahko bolj spočit, ampak zavedam se, da to pač sodi zraven. Biti svetovni prvak se ne zgodi vsak dan."

Sam si je pred novo sezono zadal še višje cilje kot v lanski. "Zadal sem si še višje cilje, predvsem zato, da najdem motivacijo za trening. Da lahko vstajam ob 6. uri in vadim jogo, na primer. A zdaj bo treba te cilje uresničiti," pravi Kranjec: "Kakšni so ti moji cilji, vam bom natančno razkril po koncu sezone tako kot vsako leto doslej."

Prva posamična tekma sezone bo prihodnjo soboto v Lillehamerju: "Zdaj nas najprej v prvem delu sezone čakajo majhne skakalnice in rad bi na vseh teh tekmah na malih skakalnicah v Lillehammerju in nato dveh v Sočiju, vmes je sicer še Kuusamo, vsakič prišel med dobitnike točk. Zelo bi bil zadovoljen in super bi bilo, če bi bil na koncu teh tekem med najboljšo dvajseterico. Morda se komu sliši malo smešno, kakšne cilje imam, a to zame deluje."

Kranjec ne odstopa od sistema, ki mu je lansko zimo prinesel toliko uspeha: "Tako sem tudi lani začel sezono. Moj glavni cilj je seveda februarja prihodnje leto na svetovnem prvenstvu, zato je treba formo stopnjevati počasi, pridobiti samozaupanje in takšen način razmišljanja in dela je lani deloval super."