Odločitev o letošnji skupni zmagovalki se je prenesla prav v današnji finale, ki se bo v športni dvorani na Zlatem polju v Kranju začel ob 17. uri. Uro pred tem bo začetek moškega finala, ki pa bo tokrat v Kranju brez slovenskega predstavnika.

Markovičeva vodstva v skupnem seštevku ni izpustila iz rok vse od začetka sezone, v kateri je na dosedanjih osmih tekmah dvakrat zmagala ter skupno šestkrat stopila na zmagovalni oder. Vendar pa je prav tako odlično tekmovala tudi izzivalka in največja tekmica za krono Južnokorejka Jain Kim, ki pred zadnjim finalom sezone za Markovičevo v skupnem seštevku zaostaja za 33 točk. V polfinalu se je Kimova, ki je zmagala na zadnjih dveh tekmah v Kranju, prepričljivo zavihtela na sam vrh ter prevzela vodstvo, medtem ko je Markovičeva tik pod vrhom padla na tretje mesto polfinala. Ne glede na nekoliko slabši polfinale od pričakovanega, je Markovičeva prepričana, da bo v finalu postavila piko na i letošnji sezoni.

"Včeraj je bil za nami dokaj dolg in naporen dan s kvalifikacijami in polfinalom. Mislim, da sem kar precej v redu odplezala in danes se nameravam ponovno popolnoma pripraviti na zadnjo smer v svetovnem pokalu v letošnjem letu in iztisniti iz sebe še vse, kar je ostalo. Do zdaj sigurno gre vse v redu, mogoče pogrešamo še kakega fanta v finalu, bova pa punci danes še malo dodali," je pred današnjim finalom povedala Markovičeva, ki jo le še dober nastop v finalu loči od ponovitve uspeha kariere, zaporedne skupne zmage v svetovnem pokalu. Markovičeva si je sicer že pred kranjsko tekmo zagotovila drugič zapored zmago v skupnem seštevku kombinacije svetovnega pokala.

Vidmarjeva, ki si je v kvalifikacijah z Markovičevo in Kimovo delila prvo mesto, je v polfinalu zasedla sedmo mesto: "Mislim, da se nam danes obeta zelo zanimiv finale in da se ga splača ogledati v živo. Poskusila bom dati vse od sebe, se dobro pripraviti in pokazati, kaj zmorem. Verjamem, da lahko dobro odplezam."