Spremljanje zaposlitvenih portalov, množično pošiljanje prijav na prosta delovna mesta in vsesplošno nezadovoljstvo s statistiko odgovorov delodajalcev na prijave ter večmesečno ali večletno neuspešno iskanje zaposlitve. Zveni znano? Pesimizem in s tem vera v boljši jutri v teh težkih in z gospodarsko krizo zaznamovanih časih preveva marsikaterega iskalca zaposlitve. Število brezposelnih narašča, zato je konkurenca na trgu dela izredno visoka in pomeni budnico za spremembe v glavah in razmišljanju iskalcev.

Med trdno zasidranimi problemi na trgu dela je tudi pomanjkanje izkušenj mladih diplomantov ter prvih iskalcev zaposlitve. Portal Zaposlim delodajalca prinaša novo rešitev – izzive. Objavljanje in sodelovanje pri izzivih je učinkovito orodje, s katerim pridobijo tako delodajalci kot iskalci zaposlitve, ki želijo izstopiti iz velike množice iskalcev. Obenem iskalci s sodelovanjem pri izzivih dobijo priložnost, da pokažejo svoje znanje in sposobnosti kljub pomanjkanju delovnih izkušenj. Delodajalci nato ocenijo vsako rešitev izziva.

Na portalu je bilo postavljenih že kar nekaj izzivov, izpostavimo pa zadnja dva, ki sta dobila zmagovalca iz različnih starostnih skupin iskalcev zaposlitve. Zmagovalec izziva, ki ga je postavil S&T, kjer so iskali predloge, kako naj bi izgledala karierna spletna stran (vstopna točka za iskalce zaposlitve) njihovega podjetja, je postal Andrej Kokot, ki je kot starejši iskalec zaposlitve pokazal, da modrost in izkušnje lahko prispevajo dodano vrednost k podjetju. Kolektiva.net pa je objavila izziv s pomenljivim naslovom »Zdaj ali nikoli«, s katerim je iskala prepričljivo pisno ponudbo za objavo na njeni spletni strani, ki bo prepričala direktorja, da je vredna njegove pozornosti. Zmagovalec izziva je postal Blaž Pregelj, skorajšnji diplomant Fakultete za upravo, novinar ter urednik kulturnih in družbenih vsebin na študentski spletni televiziji.