S kakšnimi težavami se soočaš na trgu dela?

Zdi se mi da je trg dela v tem trenutku, z izjemo nekaj paradnimi panogami, tog in prestrašen. Delodajalci, ki jim, roko na srce, tudi država ne zagotavlja idealnega gospodarskega okolja, si ne upajo zaposlovati. Prav tako na razpisih skorajda ne opažam več del z dodano oziroma motivacijsko višjo vrednostjo. Mislim, da so težave predvsem v gospodarski klimi, ki je slaba, obenem pa ne moremo s prstom kazati zgolj na enega krivca, saj se na trgu najdejo dobri delodajalci kakor tudi delavci. Zagotovo ni vse slabo. Tudi sam sem velik optimist pri pogledu na prihodnost, in to tako karierno kot osebnostno. 

Koliko časa že iščeš zaposlitev in kakšna je tvoja statistika?

V bistvu sem se z iskanjem službe šele začel spopadati, saj sem ravnokar končal diplomsko delo in čakam na zagovor. Sicer sem že v času absolventskega staža pošiljal prošnje, vendar sem le redko prišel dlje od nabora vseh iskalcev. Večletne izkušnje na področjih vodenja, organiziranja in komuniciranja vsakodnevno nadgrajujem in hlastam po novih znanjih. Sem funkcionalno pismen, nadpovprečno razgledan, načitan in vešč besednega izražanja. Marsikateri organizaciji lahko s svojim specifičnim pogledom na svet prispevam svežino, nove ideje in že pridobljena znanja. Ker se zavedam, da sem na začetku svoje karierne poti, imam velik potencial v novih znanjih, saj sem jih še kako željan. Sem poslušen, odziven, sposoben razmišljanja s svojo glavo in vedno pripravljen za delovanje v kolektivu. 

Zakaj si se prijavil na izziv in portal Zaposlim delodajalca? 

Portal Zaposlim delodajalca se mi zdi odlična ideja, ki pa ves svoj potencial šele odkriva. Več ko bo podjetij, vključenih v portal, in ko bodo podjetja preko portala začela tudi zaposlovati, ko bodo portal jemala kot aktivno referenco in glavno motivacijo za iskanje delodajalcev, bo stran zasijala v vsem svoje blišču. Ideja se mi je že na začetku zdela zanimiva, zato sem si tudi ustvaril račun ter se preizkusil v izzivu.  

In kakšni so tvoji cilji? 

Želim si novih izzivov, tako na kariernem kakor osebnostnem področju. Rad bi našel primerno, izzivalno in konkurenčno delovno mesto, ki me bo izoblikovalo v še bolj kvaliteten in konkurenčen zaposlitveni kader. 

Kakšnega delodajalca bi zaposlil?

Delodajalca, ki zna ustvarjati produktivno delovno okolje in iz slehernega zaposlenega potegniti njegov maksimum. Delodajalca, ki v zaposlenih vidi kapital, in ne strošek in ki zaposlene mentorsko pelje k višjemu cilju in jim ne dovoli stagnacije. Delodajalca, ki ob slabem vzdušju in klimi na delovnem mestu ve, da lahko zgolj skupne rešitve podjetje vodijo naprej in k še boljšim rezultatom.

Delodajalca, ki zna ločiti brezdelne oportuniste od marljivih posameznikov. Delodajalca, ki zahteva spoštovanje in ga v isti meri vrača. Delodajalca, ki zahteva red, disciplino in izpolnjevanje nalog.