Vsaj toliko kot z nasprotnikom se v taboru slovenskih prvakov ukvarjajo tudi z virozo, ki je že krepko razredčila njihove vrste. Najprej je zbolel Peter Pucelj, za njim Luka Dobelšek, nato še Niko Medved. Težave ima tudi Marko Bezjak, na bolniški je še Dino Bajram. »Upam, da je konec z virozami in da še kakšen izmed igralcev ne bo podlegel bolezni. Že tako smo zdesetkani, vsaka odsotnost pa otežuje maksimalno pripravo na tekmo in vzdrževanje visokega igralnega ritma vseh šestdeset minut,« pravi Gorenjev trener Branko Tamše pred današnjim letalskim odhodom prek Zagreba in Münchna proti Franciji.

Med 24 ekipami v letošnji ligi prvakov je Chambery edini, ki v prvih štirih krogih ni osvojil niti točke. Francoski podprvak je doma izgubil proti največjima Gorenjevima tekmecema za vrh v skupini C, Metalurgu (30:33) in Kielcam (26:36), v gosteh pa proti danski ekipi Bjerringbro – Silkeborg (23:25) in ruskemu St. Peterburgu (27:31). »Chambery je kakovostna ekipa, zato mi ni jasno, zakaj je še vedno brez točk. Morebiti do zdaj še ni izkoristil svojega potenciala, a sem prepričan, da je enakovreden tekmec v boju za prva tri mesta,« ocenjuje Tamše in opozarja, da se Chamberyjeva forma počasi dviguje: na zadnjih dveh tekmah v prvenstvu in pokalu je dvakrat premagal Toulouse, za katerega igra tudi Miha Žvižej.

Chambery in Gorenje sta v ligi prvakov igrala v isti skupini že v sezoni 2009/10, obe tekmi pa sta se končali z zmagami domačega kluba z enakim izidom (28:24). Na generalki za gostovanje v dvorani La Phare so Velenjčani v sredo v slovenski ligi doma premagali Ribnico s 37:29. Trener Tamše je bil zadovoljen z napadom in nezadovoljen z obrambo, levoroki Jure Dolenec, s sedmimi zadetki prvi strelec, pa je dodal: »Kar zadeva igro, smo bili daleč od tistega, kar zmoremo. Še posebej je šepala obramba. A takšne zmage še najmanj praznijo baterije, kar pa pomeni, da odhajamo v Francijo dokaj spočiti.« dek