Po šaljivem delu je sledil resnejši, v katerem je Matić pojasnil, kaj pričakuje od dvoboja s 17-kratnimi nemškimi prvaki in osemkratnimi zmagovalci nemškega pokala. »Vesel sem, da imamo priložnost igrati proti tako vrhunski ekipi, kot je Kiel. To moramo izkoristiti in pripraviti pravi rokometni praznik. Ni se nam treba obremenjevati z rezultatom – vse, kar moramo narediti, je, da pustimo srce in dušo na igrišču. Potem pa bomo videli, kaj nam bo to prineslo. V nobenem primeru pa se rokometašev Kiela ne smemo ustrašiti, kajti tudi oni so zgolj ljudje iz krvi in mesa. Odigrati moramo čim bolj sproščeno, ne smemo hiteti in biti brezglavi, predvsem obramba pa mora biti na zelo visoki ravni. In preprosto moramo uživati v igri, čeprav je Kiel velik favorit,« pravi trener Matić pred spopadom z evropskim velikanom, ki je po treh zaporednih zmagah v skupini B (Atletico Madrid 32:27, Sävehof 43:34, Constanta 35:14) v prejšnjem krogu na gostovanju pri Veszpremu prvič izgubil (30:31).

Celjski klub je na današnjo tekmo brezplačno povabil tudi pripadnike gasilskih enot in društev ter civilne zaščite iz vse Slovenije v znak zahvale za njihovo pomoč ob nedavnih poplavah. Tudi igralec celjskega kluba Sebastian Skube je (tako kot Urban Lesjak in Rok Žuran) član prostovoljnega gasilskega društva, pred dvobojem s Kielom, ki ima v svojih vrstah igralce iz sedmih držav (Francija, Švedska, Danska, Islandija, Srbija, Češka in Nemčija), opozarja: »V tekmo ne smemo iti z belo zastavo, ker bi bilo to za nas pogubno. Ne smemo se predati, čeprav igramo proti najboljšemu klubu na svetu. Za vsakega od nas mora biti Kiel velik izziv, čeprav so gostje absolutni favoriti. Upam, da bodo naši navijači pripravili peklensko vzdušje, ki nas bo poneslo. A sočasno se zavedamo, da to ne bo prestrašilo gostov, saj vsak teden igrajo v polnih dvoranah, čeprav vzdušje v njih ni tako glasno.«

Kiel je (bil nekoč) tudi slovensko obarvan. V klubu, ki je v prejšnji sezoni osvojil vse štiri možne lovorike (nemško prvenstvo, pokal in superpokal ter evropsko ligo prvakov), v domači ligi pa ni izgubil niti točke, so črno-beli dres nosili Roman Pungartnik, Aleš Pajovič in Vid Kavtičnik. Slovenska trojica je skupno zbrala 289 nastopov in dosegla kar 1117 zadetkov za ekipo, v kateri je najgloblji pečat pustil nekdanji selektor slovenske reprezentance Zvonimir Noka Serdarušić. Po številu nastopov in zadetkov za Kiel med Slovenci vodi Kavtičnik (211 tekem, 952 zadetkov), ki je za zebre igral med letoma 2005 in 2009, sledita pa mu Pungartnik (2003 do 2005, 63/124) in Pajovič (2007, 15/41).