Hrvatice bodo v Ljubljani nastopile brez kapetanka in prve igralke Mirande Tatari, ki so ji včeraj operirali koleno (sprednje križne ligamente in meniskus).

To je za Podravko seveda velik hendikep, kajti Miranda je edini pravi organizator igre. Po mojih informacijah iz Koprivnice skuša trener Hrupec najti čim ustreznejšo zamenjavo zanjo na položaju srednje zunanje igralke, a za zdaj brez uspeha. Kljub njeni odsotnosti gre za močno ekipo, polno hrvaških reprezentantk, ki že dolgo igrajo skupaj, zato so zelo uigrane in izkušene. V Ljubljani bodo igrale tudi za Mirando, ki ji prav tako želijo posvetiti morebiten uspeh v Stožicah.

Kateri so glavni plusi in minusi v Krimovi igri v primerjavi s Podravkino?

O minusih raje ne bi govorila (smeh). No, plusov pa je kar veliko. Iz tekme v tekmo igramo bolje in dvigujemo formo, vedno več prej poškodovanih igralk se vrača v ekipo. Napredujemo tako v obrambi kot v napadu, zmaga v Romuniji pa je še izboljšala vzdušje v ekipi in okoli nje. Zavedamo se, da nas čaka težko delo s Podravko, igralke obeh ekip pa bomo šle na polno, na glavo. Tako za nas kot za gostje je to zadnja tekma v tem delu tekmovanja, prepričana pa sem, da to ne bo tudi zadnja Krimova tekma v letošnji ligi prvakinj.

Toda psihološki pritisk in imperativ uspeha sta verjetno na Krimovih ramenih, saj bi bil izpad iz lige prvakinj za slovenski klub večja katastrofa kot za hrvaškega.

Pritisk zagotovo obstaja, kajti Krim je pred letošnjo sezono pripeljal veliko vrhunskih igralk, klub je vložil veliko denarja v ekipo in druge stvari, cilji v Evropi pa so bili postavljeni zelo visoko. A tudi Podravka ima visoke cilje in ambicije, saj se že nekaj sezon ni prebila med osem najboljših v Evropi. In letos računa, da ji bo to končno uspelo. V naših rokah pa je, da ji to preprečimo in se mi uvrstimo v drugi del tekmovanja.

Na tekmi v Koprivnici pred slabim mesecem je Krim s porazom z 22:25 začel niz treh zaporednih neuspehov v ligi prvakinj.

Verjemite, da imam zelo neprijetne spomine na tekmo v Koprivnici. Igrale smo zelo slabo, sredi drugega polčasa pa smo zaostajale že za šest zadetkov. Na srečo nam je do konca le uspelo visok zaostanek zmanjšati, razlika treh zadetkov pa ni velika in je pred domačimi gledalci nadomestljiva. A treba bo odigrati na vrhunski ravni – tako kot v Cluju, če ne celo bolje. Drži, da dobro poznam Podravkine igralke, kako in kam večinoma streljajo, s katerih položajev so najbolj nevarne... A tudi one dobro poznajo mene, tako da večjih skrivnosti med nami ni in jih ne more biti. Z večino sem pogosto v stikih, toda na tekmi bomo sovražnice, pred njo in po njej pa prijateljice.