"Gre za najboljšo ekipo v Evropi, ki ima tudi največji proračun in Kiel ni le favorit te skupine, ampak tudi lige prvakov," nasprotnika spoštljivo ocenjuje slovenski reprezentant Gašper Marguč, a dodaja: "Naše možnosti so se zmanjšale zaradi nekaterih težav s poškodbami, za nameček se je poškodoval še Luka Žvižej. A na tekmo morami iti sproščeno in skušati nuditi čim boljši odpor."

Kiel je nazadnje v Veszpremu dokazal, da je ranljiv, obenem pa je velik tekmec tudi velik motiv za tekmeca. "Sigurno se ne bomo predali vnaprej in igra proti najboljšim igralcem na svetu je seveda motiv, priložnost za mlado ekipo, da se dokaže in preizkusi, če se lahko dokaže. Seveda bomo tega dokazovanja še kako željni."

Previdni so v napovedih tudi v favoriziranem nemškem taboru. Uveljavljeni islandski strokovnjak Alfred Gislason, ki je s Kielom lani osvojil prav vse možne lovorike, je poln hvale na račun Celja, za katerega meni, da v domači dvorani lahko premaga prav vsakega tekmeca.

"Celje sem vedno občudoval. Tu je bil vedno neke vrste rokometni tempelj, saj je rokomet tukaj takšna tradicija, kot jo najdeš le malo kje. V preteklosti je imelo Celje nekaj izjemnih ekip, ki jim ni bilo para v Evropi. Danes je ekipa sestavljena iz talentiranih mladih fantov in moje mnenje je, da bo ta ekipa v naslednjih letih še močno napredovala. Vendar že danes ta ekipa lahko premaga vsakogar, predvsem na domačem igrišču, zato bomo morali biti pozorni na vse igralce, če želimo zmagati, saj je glavna moč Celja celotna ekipa in ne posamezniki," je v pogovoru za spletno stran celjskega kluba med drugim povedal Islandec.

Tekmo v Celju bosta sodila litovska sodnika Zigmars Stolarovs in Renars Licis.

Velenjčani oslabljeni v Francijo

Rokometaše velenjskega Gorenja v nedeljo ob 19. uri čaka nadaljevanje sezone v ligi prvakov. Varovanci trenerja Branka Tamšeta se odpravljajo na gostovanje v Francijo, kjer bo v dvorani Le Phare njihov naslednji tekmec zadnjeuvrščena ekipa skupine C, Chambery Savoie, ki je za zdaj še brez točke.

Kljub temu, da je francoska ekipa po štirih krogih še brez točk, pa je na domačih tleh dvakrat ugnala Toulouse, tako v pokalu kot tudi v državnem prvenstvu, kar ji je po besedah trenerja os Branka Tamšeta nedvomno dalo krila.

"Prav gotovo nas čaka težka tekma, saj je Chambery v zadnjih tekmah prvenstva suvereno dobil Toulouse v pokalu in prvenstvu. Ekipa je nedvomno kakovostna, ne vem, zakaj je še brez točk, bržkone ni izkoristila svojega potenciala. Po mojem mnenju so v tej skupini vsekakor konkurenti za prva tri mesta. Pri njih smo že gostovali in takrat izgubili, doma zmagali," je pred odhodom v Francijo, ekipa bo z letalom preko Zagreba in Münchna tja potovala v soboto zjutraj, dejal Tamše.

Slednji ima v zadnjem času kar nekaj preglavic v ekipi, pa čeprav je ta v domačem prvenstvu sinoči visoko s 37:29 ugnala Ribnico. "V teh treh dneh, kolikor jih je še ostalo, se bomo pripravili maksimalno. Imamo težave, saj nas je napadel virus, vsak dan manjka več igralcev. Upam, da nas bo šlo čim več v Francijo in da bomo proti gostiteljem zaigrali v optimalni postavi. Če nam bo ponujeno, bomo vzeli točko ali dve, to bi bil lep uspeh, zanj bomo garali vso tekmo," je dejal Tamše.

Ekipi v zadnjih tednih nagaja virus, ki je "položil" že dobršen del moštva. "Najprej je zbolel Peter Pucelj, potem Luka Dobelšek, zdaj Niko Medved in tudi Marko Bezjak ima težave, na bolniški je še Dino Bajram. Upam, da se bo to ustavilo, saj si tega ne želim in upam, da bo čim manj in da ne bo še kdo podlegel. Želim si, da se bomo čim bolj optimalno pripravili, ker bomo potrebovali vse igralce vseh 60 minut," je še povedal Tamše