Selektor slovenske reprezentance Slaviša Stojanović v nastopu pred novinarji ni kazal pretiranega razočaranja ob novem porazu, pogrešali pa smo več samokritičnosti. »Za kaj več smo naredili preveč individualnih napak. V načrtu sem imel, da ponudim priložnost še kateremu od igralcev, a je potek tekme šel v drugo smer. V drugem polčasu sem se odločil za izkušenejše igralce. Tekma ni služila drugemu namenu, kot da se preverijo skoraj vsi igralci. Zdaj imamo vse potrebne informacije za naprej, tekma je bila dober test glede tega, kako postaviti izhodišča za naprej,« je tekmo v mrzlem makedonskem večeru pred praznimi tribunami komentiral Stojanović, ki ni kazal znakov, da bi razmišljal o odstopu.

Na vprašanje, kaj je bilo dobro in kaj slabo, je odvrnil: »V drugem polčasu, ki je bil naš boljši del tekme, smo bili bolj kompaktni, kar je logično, saj so na igrišče prišli tisti, ki se med seboj bolje poznajo. Mnogi so prvič igrali skupaj, a preveč je bilo napak pri pokrivanju tekmeca. Prvi gol je posledica slabo izbite žoge, kar se nam dogaja že nekaj časa. Več kreacije sem pričakoval od zvezne linije in več nevarnosti v konici napada, kjer napadalca nista našla pravih rešitev, saj sta bila premalo kreativna. Pri novi postavitvi v romb sem računal, da bo Kampl prihajal iz druge linije ali porinil zaključno žogo napadalcu, a ni bilo tako, kot sem načrtoval.« Stojanovića čaka temeljit pogovor s Kurtićem, ki je samovoljno streljal enajstmetrovko, saj sta bila za to nalogo v Skopju določena Cvijanović in Matavž. Ker je bila to zadnja tekma v letošnjem letu, se je ozrl v preteklost in prihodnost: »Upam, da se takšno leto ne bo več ponovilo, zlasti tisto, kar se je dogajalo jeseni. Nikakor nisem zadovoljen z izkupičkom. Zdaj me čaka strahovito veliko dela.«

Makedonski junak je bil Agim Ibraimi, igralec Maribora, ki mu mora pet slovenskih reprezentantov iz Ljudskega vrta, ker so poraženci, plačati večerjo. Že na tretji reprezentančni tekmi zapored je dosegel gol v dresu makedonske reprezentance. »Zaslužena zmaga, saj smo imeli pobudo od prve minute. Tekma je bila odločena v trenutku, ko je naš vratar ubranil enajstmetrovko, kar nas je dvignilo in podžgalo, da smo zaigrali še bolj podjetno. Moji goli so posledica tega, da imam v makedonski reprezentanci več svobode v igri, k čemur me spodbuja tudi selektor skozi pogovore. Ker že pet let živim v Sloveniji, dobro vem, da ima vrhunske nogometaše, zato se bo znova dvignila in razveseljevala navijače,« je v tekoči slovenščini povedal Agim Ibraimi.

Ostali izidi prijateljskih tekem: Rusija – ZDA 2:2, Češka – Slovaška 3:0, Ciper – Finska 0:3, Savdska Arabija – Argentina 0:0, Tunizija – Švica 1:2, Andora – Islandija 0:2, Čile – Srbija 1:3, Romunija – Belgija 2:1, Združeni arabski emirati – Estonija 2:1, Turčija – Danska 1:1, Avstrija – Slonokoščena obala 0:3, Gabon – Portugalska 2:2, Madžarska – Norveška 0:2, Poljska – Urugvaj 1:3, Nizozemska – Nemčija 0:0, Italija – Francija 1:2 (El Shaarawy; Valbuena, Gomis), Švedska – Anglija 4:2 (Ibrahimović štirikrat; Welbeck, Caulker).

Kvalifikacije za nogometno SP, skupina F: Severna Irska – Azerbajdžan 1:1, skupina H: Črna gora – San Mario 3:0, Bolgarija – Ukrajina 0:1, Alžirija – Bosna in Hercegovina 0:1, Luksemburg – Škotska 1:2, Izrael – Belorusija 1:2, Albanija – Kamerun 0:0. jo