Odbojkarji ACH Volleyja so nujno potrebovali zmago, v ligi prvakov pa jih je spremljalo verjetno najmanj gledalcev, odkar so se predlani preselili v dvorano Stožice. Še najmanj se je s slabim obiskom obremenjeval trener slovenskega prvaka Luka Slabe, ki je med ogrevanjem delil zadnje nasvete svojim varovancem. V prvo postavo je poslal Andreja Flajsa, Uroša Kovačevića, Moryja Sidibeja, Gregorja Ropreta, Borislava Petrovića in Milana Rašića, na mestu libera pa je bil ponovno Daniel Lewis, potem ko je izpustil sobotno tekmo srednjeevropske lige s Calcitom, ker je dobil sina Williama Josepha.

V ligi prvakov je tako ponovno začela naveza med podajalcem Ropretom in korektorjem Sidibejem, na sprejemu pa je Američana Jaysona Jablonskega nadomestil Flajs. Slednji je sicer že navajen, da mora na uvodnih pomembnih tekmah sezone mesto v prvi postavi prepustiti tujcu, a nato se kmalu potrdi, da je za ekipo bolje, če je v začetni šesterici slovenski reprezentant.

Prevlado na terenu je hitro prevzel ACH Volley, ki si je odločilno prednost v prvem nizu priboril z začetnim rezultatom 6:1. To so bili tudi trenutki, ko si je tekmo z roba parketa ogledal ostrostrelec košarkarjev Uniona Olimpije Dylan Page, ki je v roke vzel svoj telefon in naredil nekaj fotografij. Če je v objektiv želel ujeti atraktivne kadre, potem je moral ciljati na Uroša Kovačevića, ki je v prvem delu dobil največ napadalnih žog. Čez mrežo je sprožil enajstkrat. Več od prvega napadalca Sidibeja (6 žog) je napadal tudi Flajs s sedmimi poskusi.

V prvem nizu pri ACH Volleyju ni bilo menjav, z izjemo na položaju libera, kjer je v igro občasno prihajal Aleš Fabjan. Ključno razliko med moštvoma je naredil sprejem, saj ga je imel ACH v prvem nizu 47-odstotnega, Lennik pa zgolj 17-odstotnega. Slabo je žogo kontroliral predvsem slovenski član belgijske ekipe Miha Plot. Vzrok slabega belgijskega sprejema je bil pritisk ACH Volleyja z močnim začetnim udarcem.

Drugi niz je nakazoval boljši odpor Lennika. Tesno je bilo vse do prvega tehničnega premora, kamor je ACH odšel z minimalno prednostjo (8:7), a že kmalu so žoge padale zgolj še v polje belgijske ekipe. ACH je z lahkoto nabiral točke, tekmecu pa je do konca niza dovolil zgolj 15 točk. Ponovno je največ slovenskih napadov šlo preko Kovačevića, ki je zaključil 14 žog, z raznovrstnostjo pa je blestel Flajs.

Lennik se je kmalu predal. Zadnji niz je bil s strani ACH Volley zgolj rutinsko delo. Na mreži je bil neprebojen bloker Milan Rašić, po zgolj uri in 17 minutah pa je slovenski predstavnik vpisal prvo letošnjo zmago v ligi prvakov.

Drugi izid 3. kroga skupine D: Unterhaching – Macerata 0:3 (–20, –24, –19, Pajenk za goste 7 točk), vrstni red: Macerata 9, Unterhaching 5, ACH Volley 4, Lennik 0.