Atletska zveza bo letos razpolagala z nekaj več kot milijonskim evrskim proračunom, predlani pa je znašal celo več kot 1,2 milijona evrov. Po proračunu sodi AZS med večje slovenske športne zveze. A je po zneskih pravi David v primerjavi z Goljatom v podobi Smučarske zveze Slovenije, ki ima desetkrat višji proračun. Po organiziranosti pa bi Goljat hitro izgubil boj z na videz precej šibkejšim Davidom, kot ga je tudi v stari zavezi.

Velik del proračuna je bil namenjen atletom, ki so praviloma kazali zahvalo z odličnimi rezultati. Atletska zveza je bila pod vodstvom Kukovice institucija s standardom ISO, ki deluje v lastnih prostorih, ki so jih kupili v času njegovega mandata.

Glede na to, da je bil Kukovica en mandat tudi predsednik fundacije za šport, ni treba biti jasnovidec, da se predvidi, kakšen bo lahko njegov naslednji cilj. Vidnih funkcij v slovenskem športu ni na pretek. Predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije bi bila lahko naslednja, najvišja in težko osvojljiva trdnjava.

Težko je namreč verjeti, da bo Peter Kukovica zapustil slovenski šport brez boja. Ta bo čez dve leti izjemno zanimiv. Če se bo Kukovica podal v boj za naslednika Janeza Kocijančiča, se bo nedvomno podal pripravljen in prepričan o uspehu. Navsezadnje mu v boju za predsednika AZS ni bil kos nekdanji minister Janševe vlade Janez Drobnič. Na mestu prvega moža fundacije za šport je zamenjal Toneta Vogrinca. Zatorej se bo moral čez dve leti najti »prekleto« dober kandidat za predsednika OKS, ki bo kos Petru Kukovici, če se bo seveda podal v boj. Takšnih pa trenutno ni na vidiku.