S kakšnimi željami se jutri odpravljate v Severno Ameriko?

Naš osrednji cilj je, da na prvih tekmah pokažemo, da smo v pripravljalnem obdobju delali dobro. Glede na to, da imamo v hitrih disciplinah z izjemo Klemna Kosija izkušeno reprezentanco, se v Lake Louisu in Beaver Creeku nadejamo vidnih uvrstitev. Lepo bi bilo videti tekmovalce do 15. mesta.

Kakšne pa so želje pri ženskah, ki bodo najprej v ZDA tekmovale v tehničnih disciplinah?

Tudi pri ženskah se nadejamo uvrstitev do 15. mesta, kot veste, pa ima Tina Maze na vsaki tekmi cilj uvrstiti se na zmagovalne stopničke.

So v reprezentanci kakšne posebne težave?

Nekaj jih je z opremo, a so te običajne za začetek sezone. Rešujemo jih sproti in prepričan sem, da jih bomo tudi tokrat uspešno preskočili.

Potem ko veleslalomska kvota na ženskem oktobrskem uvodu ni bila zapolnjena, bo v ZDA drugačna pesem. Ste se odločili za nov pristop?

Kot smo omenili že na začetku sezone, je naša želja, da na vseh tekmah zapolnimo vse kvote, ki jih imamo na razpolago. A ne za vsako ceno. Nastop želimo omogočiti le smučarjem, ki kažejo dobro pripravljenost in si to zaslužijo.

Kdo izmed slovenskih smučarjev bo še nastopil v Severni Ameriki, ki ga včeraj ni bilo na tiskovni konferenci?

Tina Maze, Andrej Jerman, Janez Jazbec na veleslalomu v Beaver Creeku in Katarina Lavtar. Zadnja ni članica reprezentance, a je pokazala zadovoljivo pripravljenost v tehničnih disciplinah. Pri moških se bosta za eno prosto mesto v superveleslalomu borila Tomaž Sovič, ki ima status reprezentanta B, in Tilen Debelak, ki nima pogodbe s smučarsko zvezo.