"Mi smo bili in smo še vedno sposobni, da bi lahko takšno univerzijado tudi izpeljali v Sloveniji. In to gospodje na Fisu tudi vedo. Oni so pač sprožili postopek in mi se bomo branili, tako kot smo se uspešno branili že v nekaterih drugih projektih v Mariboru. Prepričan sem, da v zvezi z univerzijado ne bo nič za plačati," je dejal Kangler v današnji izjavi za medije, ki jo sklical zaradi ponedeljkovega protesta v Mariboru.

Mestna občina Maribor je v ponedeljek potrdila, da je prejela tožbo s strani Mednarodne univerzitetne zveze (Fisu) v višini 4,85 milijona evrov zaradi odpovedi univerzijade 2013. Kot so sporočili iz občine, so zadevo vzeli nadvse resno in se že povezali z odvetniško pisarno v Zürichu, ki bo pripravila odgovor na tožbo.

"S Slovensko univerzitetno športno zvezo smo dogovorjeni, da bomo v postopku nastopili skupaj. Toženi smo namreč oboji skupaj za 7,7 milijona evrov minus prejeta kotizacija v višini 2,85 milijona evrov. Naši švicarski odvetniki so se lotili dela in že pišejo odgovor na tožbo," je v ponedeljek dejal podžupan Milan Mikl.

Kot je znano, je Slovenija zaradi nastalih kriznih gospodarskih razmer v začetku marca letos odpovedala univerzijado, ki bi morala leta 2013 potekati v Mariboru in okolici. Fisu je že tedaj napovedala tožbo proti mariborski občini in Slovenski univerzitetni športni zvezi, v tem času pa je tudi že našla novega prireditelja. To je italijanski Val di Fiemme.