Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Evrochallenge

Pinar Izmir - Krka
1

Krko čaka težko gostovanje v Turčiji. Izmir je trenutno v zelo dobri formi, kar je nazadnje dokazal z nedeljsko zmago proti evroligašu Fenerbahčeju, zaenkrat pa je v novi sezoni doživel le en poraz. Novomeščani bodo le stežka presenetili. (7/10)

Hokej - Finska - SM-Liga

Karpat - Ilves Tampere
1
Karpat je v boju za prvo mesto na lestvici in spada med glavne favorite sezone. V svoji dvorani kaže dobre predstave, saj je na desetih tekmah le dvakrat ostal brez točk, zato prav gotovo optimistično pričakuje današnjo tekmo proti najslabši ekipi lige, ki je na prvih 20 tekmah zmagala le štirikrat. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – Toronto
1
Indiana je v soboto prekinila niz treh porazov, tokrat pa gosti skromni Toronto, ki je sezono začel se slabše od nje, zato je to lepa priložnost za domače, da pred svojimi navijači ostanejo še neporaženi, razmerje med zmagami in porazi pa lahko izenačijo na 4-4. Težavo Indiani predstavlja predvsem poškodba najboljšega igralca Grangerja, a po sedmih tekmah brez njega so se verjetno že naučili njegovo odsotnost izničiti. Dodaten plus za domače je tudi podatek, da je Toronto včeraj izgubil proti Utahu po treh podaljških, medtem ko je bila Indiana prosta, zato bodo njeni košarkarji tudi boplj spočiti. (7/10)

Košarka – ZDA – NBA

Brooklyn – Cleveland
1
Brooklyn je v novi dvorani dobil dve od prvih treh tekem in tudi tokrat je v vlogi favorita proti Clevelandu, ki po odhodu LeBrona Jamesa nikakor ne uspe sestaviti enakovrednega moštva in se mu tudi letos obeta sezona brez končnice. Zelo solidna domača ekipa ne bi smela imeti težav z dosego tretje zaporedne zmage, Clevelandu pa se obeta še četrti poraz v nizu. (7/10)