Možina je za STA dejal, da dokumentacijo v postopku odločanja o licenci Kaničeve že preučuje, zlasti s pravnih vidikov, sedaj pa čaka na informacijo, ali je na sodišču vložen kakšen pravni spor v tem primeru.

Naložil je pravnikom, naj izvedo, ali je zagovornik Kaničeve Boštjan Penko sprožil upravni spor na odločitev ministrstva za zdravje, da zavrne njegovo zahtevo po izločitvi Živčec Kalanove iz obravnave. Penko je za STA povedal, da spora ni sprožil ter da sedaj od zbornice pričakuje zakonito odločbo.

Zbornica je mariborski pediatrinji Zlatki Kanič, ki je leta 2008 zdravila Bora Nekrepa, že začasno odvzela licenco, a je ministrstvo za zdravje odločbo zaradi procesnih napak razveljavilo. Zato je zbornica morala ponoviti postopek.

V ponovljenem postopku odvzema licence Kaničevi je Živčec Kalanova izvedla ustno obravnavo, medtem ko ukrepa oz. odločitve še ni izrekla.

Možina sedaj ne namerava ponavljati ustne obravnave, saj da noče zavlačevati, kar bi bilo mučno za vse vpletene. "Zadeva se vleče že nesramno dolgo, predolgo," je poudaril. Tako bo odločitev sprejel na podlagi predane dokumentacije, saj da nekih nejasnosti z zdravstvenega in izvedenskega vidika v dokumentaciji ni. "Relevantna dejstva so bolj ali manj znana, treba je le sprejeti odločitev in jo javnosti sporočiti. Tukaj nekih silnih neznank ni," je dejal za STA.