Da je prišel v polfinale, je moral del Potro v soboto najprej ugnati drugega igralca sveta Rogerja Federerja v skupinskem delu. Že dan kasneje ga je čakal obračun s prvim igralcem sveta, proti kateremu pa je moral priznati premoč. »Takšne tekme mi vlivajo samozavest za novo sezono. Premagal sem Federerja in bil blizu Noleta. Dihal sem mu za ovratnik, toda na koncu je bil premočan. Najboljšim štirim igralcem sem vse bližje. Lepo je igrati v Londonu, kjer je dvorana vseskozi polna. Veliko sem imel svojih navijačev, saj precej Argentincev živi v Londonu,« je dejal Juan Martin del Potro, ki ga je med tednom prišel pozdravit tudi Sergio Aguero, rojak, ki je zvezdnik nogometašev Manchester Cityja.

Čeprav je do božično-novoletnih praznikov še kar nekaj tednov, pa je praznično že razpoložen Novak Đoković. Po koncu včerajšnje tiskovne konference je namreč novinarje obdaril s čokoladnimi bomboni. »Kar koli se bo že zgodilo v finalu, sem vam vseeno pripravil presenečenje,« je dejal novinarjem, nato pa mu je asistent prinesel bombonjero, s katero se je Đoković sprehodil med sedmo silo. »Upam, da boste sprejeli moje darilo, s katerim se vam želim zahvaliti za dobro medsebojno sodelovanje med sezono,« je dejal Nole, za šalo pa je enega od novinarjev okregal, da ne bi smel vzeti dveh bombonov.

Đokovićev tekmec v finalu bo drugi igralec sveta Roger Federer, ki je s 7:6 (5) in 6:2 ugnal domačina Andyja Murrayja, ki je delal preveč neizsiljenih napak. vra