Blaža, v dobri sezoni je manjkala le pika na i. Še pomnite London?

Žal se tam ni izšlo, življenje pa gre vseeno naprej. Bila sem dvakrat peta v svetovnem pokalu in še enkrat blizu. Prvi del sezone je bil dober. Sredi sezone so se zadeve v klubu začele krhati in to je vplivalo name, čeprav sem se prepričevala, da ne sme. Tudi z desetim mestom na svetovnem prvenstvu sem zadovoljna, saj nisem bila več v formi. Manj kot minuto sem bila od kolajne. In 11. sem na lestvici, lani 10.

Ste po Londonu naredili analizo? Veste, kaj je šlo narobe?

Vem, vendar za nazaj ni mogoče ničesar popraviti. Naredila sem napako pri ogrevanju. Preveč sem se ogrela in pregorela. Bila sem v življenjski formi in niti z desetim mestom ne bi bila zadovoljna.

V kakšnih barvah boste v 2013?

Sprva sem razmišljala, da bi bila ta sezona zadnja, a bom še vztrajala leto, dve, mogoče do Ria. Z novim tujim klubom sem že dogovorjena, a tega še ne morem razkriti. Oprema Felt bo ista, tako da težav po tej plati ne bo. Tudi Robert Pintarič bo zraven, a ne več v vlogi vodje ekipe in trenerja. Tako bo imel zame več časa kot doslej.

Kaj vam pomeni priznanje gorska kolesarska leta?

Veliko mi pomeni za vloženi trud in vzpodbudo. Uspehi nas gorskih kolesark so tudi dobra vzpodbuda za ves ženski šport in za podmladek. Da je vredno upati in sanjati. Mislim pa, da se Slovenci ne zavedajo, kaj pomenimo v svetovnem merilu. mm