Na cilju po 13. tekme v sezoni v Salouu sta bila na naslednjih mestih Finca Jari-Matti Latvala (Ford) in Mikko Hirvonen (Citroen). Latvala je za Loebom zaostal 6,9 sekunde in je v skupnem seštevku zasedel drugo mesto, tretji pa je bil Latvala.

Loeb namerava v naslednji tekmovati v svetovnem prvenstvu potovalnih vozil, na SP v reliju pa naj bi nastopal le občasno. Najboljši reli voznik v zgodovini je že leta 2008 presegel prejšnjo najboljšo znamko štirih zaporednih skupnih zmag Tommija Mäkinena. Ima največ zaporednih zmag v sezoni, šest v letih 2005 in 2009, pa tudi največ nasploh v enem letu, predlani je zmagal kar na enajstih relijih.

"Zelo sem si želel te zmage. Na začetku relija smo imeli kar precej težav, vendar na asfaltu sem prevzel vodstvo in ga zadržal do konca, čeprav smo bili zaradi nekoliko neobičajne izbire gum počasni. Jari-Matti nam je bil za petami in če bi bil reli še malce daljši, bi bila razlika zelo majhna," je dejal Loeb.

Loeb je nemški reli osvojil devetkrat, kar je rekord po številu zmag na enem prizorišču. Na zmagovalnih stopničkah je stal 112-krat, med dirkama na Sardiniji 2008 in Argentini 2009 pa je bil 15-krat zapored med najboljšimi tremi, kar je prav tako rekordno v tem športu.