Myhrer je vodil že po prvi vožnji, Hirscher je zaostajal 27, tretjeuvrščeni Bygmark pa 31 stotink. Razlike med tekmovalci so bile zelo majhne, zato se je obetal zelo tesen in negotov finalni razplet. Italijan Patrick Thaler, deseti po prvi vožnji, je vodil v finalu vse do nastopa rojaka Manfreda Mölgga, ki pa je na koncu obdržal četrto mesto. Kljub velikim napakam v srednjem in spodnjem delu se je Bygmark boril do konca in Mölgga prehitel za 12 stotink ter si zagotovil zmagovalne stopničke.

Za zmago sta se udarila Hirscher in Myhrer. Prvi je bil slalomski zmagovalec minule zime, drugi pa je osvojil veliki kristalni globus. Za šest stotink je bil na koncu boljši 29-letni Šved, ki je ubranil vodstvo za svojo peto zmago v svetovnem pokalu. Nazadnje je slavil 11. marca letos v Kranjski Gori, v Leviju pa je bil leta 2010 drugi. To laponsko prizorišče pa lani ni gostilo uvodne slalomske tekme sezone, saj sta tekmi, tako v moški kot v ženski konkurenci, zaradi pomanjkanja snega odpadli.

Tokat se je izkazal tudi Avstrijec Reinfried Herbst, ki se je z najboljšim časom druge vožnje s 30. povzpel na šesto mesto. Na drugi tekmi sezone in prvi slalomski je Valenčič dobro začel in pri prvem merjenju vmesnega časa za vodilnim Myhrerjem zaostajal za 11 stotink. Kmalu nato pa je na strmini napravil veliko napako, a se vendarle ujel. Izgubil je veliko časa, nato pa tik pred ciljem spet napravil napako in prvo vožnjo končal na 27. mestu z več kot sekundo in pol zaostanka (+1,53).

Na drugi progi je bil bistveno boljši in se je z 12. časom druge vožnje prebil med dvajseterico, sposoben pa je bil tudi za kaj več. Preostala Slovenca sta bila daleč od točk pokala, ter mesto višje, kot je sprva kazalo, zaradi diskvalifikacije Avstrijca Maria Matta (previsoka ploščica pod smučarskih čevljem).

Alpski smučarji se bodo sedaj preselili v kanadski Lake Louise, kjer bo 24. novembra na programu smuk, dan pozneje pa superveleslalom.