Portal Zaposlim delodajalca uporabnikom z osebno in kreativno predstavitvijo omogoča premostitev standardiziranega življenjepisa, delodajalcem pa hitrejše prepoznavanje kompetenc in veščin, ki so potrebne za zasedbo delovnega mesta. V zavodu Zaposlim delodajalca tako pričakujejo, da bo portal z inovativnim, celostnim pristopom k procesu zaposlovanja presegel statično naravnanost obstoječih zaposlitvenih portalov ter odpravljal zastarele in neprimerne mehanizme na trgu dela.

Ker so bili prvi odzivi na projekt zelo spodbudni in v prihodnje napoveduje vse več obveznosti, zavod Zaposlim delodajalca išče novega člana, ki je pripravljen del svojega prostega časa in delovnih sposobnosti deliti s preostalimi člani ekipe. Gre za prostovoljno delo, ki ponuja obilo novih izkušenj, poznanstev in družbeno odgovorno udejstvovanje. »Iščemo amaterski ali vrhunski 'multipraktik', ki bo vključen v vse aktivnosti, ki jih počnemo v pisarni ZD. Delo bo pretežno posvečeno podpori uporabnikom portala Zaposlim delodajalca, iskanju novih poslovnih partnerjev ter vzdrževanju odnosov z obstoječimi,« želje in potrebe ekipe opisuje Barbara Kotlušek, direktorica zavoda Zaposlim delodajalca, izbranemu kandidatu ali kandidatki pa v zameno za njihov prispevek k projektu interaktivnega povezovanja iskalcev dela z delodajalci ponujajo priložnost, da se vključi v štiričlansko ekipo, sodeluje pri ustvarjanju portala ZD in prejme ugodnosti ter »bonbončke«, ki jih ponujajo. »Ekipa, ki trenutno šteje štiri člane je delavna, polna idej in akcije ter stremi k izboljšavam in spremembam na trgu dela, obenem pa ji ne manjka smeha in sproščenih pogovorov ob plastičnih skodelicah kave,« potencialnim novim sodelavcem sporoča Kotluškova.

»Bonbončki«, ki pridejo v paketu z delovnim mestom, so po njenih besedah fleksibilno delovno mesto ter fleksibilen delovni čas, kreativni sestanki na svežem zraku na klopci pred pisarno – v vsakem vremenu, viharjenje možganov na požarnih stopnicah, stimulativno delovno okolje z zeleno palmo Greto in prijaznim sogovornikom Borisom, maskoto portala Zaposlim delodajalca. Vsi, ki jih ti bonbončki prepričajo, se lahko za prosto prostovoljsko mesto prijavijo na spletnem mestu www.zaposlimdelodajalca.si, Facebook strani ali prek poslovnega spletnega omrežja LinkedIn.