»Britanski zadnji rokenrolerji« in »najboljša rokenrol zasedba na svetu« sta le dve krilatici, s katerima so jih okronali. Se imajo Stonesi česa bati? Brez strahu, frontman Jim Jones z zbrano ekipo prekaljenih rockerjev ni pripravljen na kompromise. Preveč smrdijo po pub rocku. Iz klubov so sicer prestopili v večje koncertne dvorane, gostovali pri Lettermanu in v drugih šovih, a ostali so nevarni, bojeviti in mrki. V novem stoletju poosebljajo divji rokenrol, kjer ni prostora za upornike brez razloga.

Leta 2008 so v dveh dneh posneli surov in našpičen prvenec, rezultat je bil razsut klavir na njegovi naslovnici. Sledila je izdaja Have To Save Your Soul z do leta 2009 objavljenimi singli. Drugi album Burning Your House Down (2010) je bil zvočno izpiljen in nič več robusten surogat. Energija je špricala na vse strani in The Jim Jones Revue so vzeli v roke žezlo aktualnega trdojedrnega rocka. Kot jagoda na vrhu torte je oktobra sedel tretji album, ki je novo poglavje v ustvarjalnem razvoju tega srboritega kvinteta. The Savage Heart je rock album z veliko začetnico. Je večplasten, oster, neomahljiv, fizičen, neposreden, čvrst in masten.

Že v zaključku predhodne plošče je pesem Righteous Wrong namignila, da bodo divji desperadi umirili svoje konje. Na novi nastopajo manj furiozno, niso pa izgubili niti kaplje oktanov. Krepko držijo uzdo, njihova ježa je postala trša, drznejša in še bolj napeta. V devetih pesmih nikoli ne pobezljajo. Od eksplozivnega in napadalnega rokenrola se premeteno odmaknejo z zapeljivimi numerami, kot so gospelovska 7 Times Around The Sun, ki jim jo zavida še Nick Cave, darkerski klavirski blues Chain Gang, uspavanka Midnight Ocean + The Savage Heart ali In And Out Of Harm’s Way, v kateri se prerivajo Bo Diddley, Tom Waits, Iggy Pop in Foetus.

Aranžmajsko dodelane in mesene skladbe se stopnjujejo v dramaturškem loku. Odlikujejo jih telesnost, prvinskost in dražljivost, vse vrline nesmrtnega ognja rokenrola. Za njihovo produkcijo skrbi skriti šesti član Jonesove tolpe mojster Jim Sclavunous, ki je kot bobnar Cramps, The Bad Seeds in Grinderman v njih našel naslednji člen te jeklene verige, zato vanje zliva vse svoje znanje in srce. Križanec robustnosti Dr. Feelgood in šarma Gallon Drunk izda njihovo pripadnost angleški pub rock sceni, na kateri so vsi člani skupine prisotni zadnjih dvajset let in več. The Jim Jones Revue niso mladci, so stari mački, ki se kot feniks dvigujejo z novim valom brezkompromisnega rokenrola.

Ta vedno brca, ne glede na starost in prostor, nekje na obrobju ali pa tik zraven nas. Med takšne vrelce sodi festival Garage Explosion, ki se bo v petek že osmič razbesnel v Mariboru, v Gustafu. Tokrat »brez velikih besed«, so razglasili prireditelji v kratkem medijskem obvestilu. Kjer je peklenski in internacionalni rokenrol, te niso potrebne.