Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Fulham
1

Arsenal je med tednom nespretno izpustil iz rok zmago v ligi prvakov proti Schalkeju, a tudi točka je bila za topničarje na težkem gostovanju dober izkupiček. Po zadnjem ligaškem porazu proti rdečim vragom se mora Arsenal hitro vrniti na zmagovito pot, če ne želi izpasti iz boja za vsaj četrto mesto, za katerim trenutno zaostaja dve točki. Tokrat gostijo londonske sosede, ki imajo enako število osvojenih točk, zato motiva za zmago ne bo manjkalo, kvaliteta pa je vendarle na strani domačih. Če se ne bodo preveč poigravali, bo na Emiratesu veselo tudi ob koncu tekme. (7/10)

Nogomet - Italija - Serie A

Pescara - Juventus (Pescara da gol?)
2 (=ne)

Gre za eno tistih tekem, ki jih najboljše italijanske ekipe skoraj vedno dobijo s polovico moči, rezultat pa je ponavadi 0:1 ali 0:2. Pescara bo prikazala veliko želje po presenečenju, Juve pa bo po visoki zmagi v ligi prvakov tudi na tej tekmi nesporen favorit za vse tri točke. V zmago gostov skoraj ne gre dvomiti, a je kvota 1,3 za tekmo v gosteh vendarle nemikavna, zato velja morda raje zaupati trdni obrambi italijanskih prvakov, ki je do prejšnjega kroga na desetih tekmah v serie A dobila le 5 golov, nato pa jo je preluknjal Inter. A poraz na derbiju je že zgodovina in stara dama se bo danes vrnila k zmagovanju, pri tem pa ne bo želela porabiti preveč moči, saj je sezona še zelo dolga. Torej si prejetega gola skoraj ne sme privoščiti. (6/10)

Nogomet - 1. Bundesliga

Bayern - Eintracht (vsota 2,5 gola)
2 (=več)

Pogled na lestvico bi namigoval, da se v Münchnu obeta derbi. A realnost je nekoliko drugačna in med ekipama je še vedno vsaj en kvalitetni nivo razlike. Bavarci bodo ponovno uprizorili enosmerni promet proti gostujočim vratom, kot je bil primer v sredo, ko so zbombardirali vrata Lilla s šestimi goli. Čeprav je Eintracht letos pozitivno presenetil in igra zelo solidno, ga pred porazom na Alianz Areni reši le čudež, verjetno pa bo prejel najmanj dva gola. Ob napadalni igri domačih pa se bo vendarle ponudila tudi kakšna priložnost za gol gostov, ki bi znali vsaj enkrat premagati Neuerja. Če se to zgodi, se nam za stavo skorajda ni treba bati, v nasprotnem primeru pa še vedno lahko zaupamo Bayernu, da bo svojim zvestim navijačem poklonil vsaj tri gole v gostujoči mreži, kakršno je tudi njegovo letošnjo trenutno strelsko povprečje na tekmo v bundesligi (Eintracht dosega 2,1 gola na tekmo).  (7/10)

Nogomet - Španija - Primera

Malaga - Real Sociedad
1

Malaga si je v prejšnjem krogu primere privoščila domači poraz proti Vallecanu, a takrat so billi v klubu vsi z mislimi pri tekmi lige prvakov proti Milanu. Tam je nato Malaga izpolnila cilj, ko je remizirala in si že zagotovila napredovanje v osmino finala. Sedaj se lahko mirno posvetijo domačemu prvenstvu, kjer je do prejšnjega kroga držala tretje mesto. Tokrat v goste prihaja Real Sociedad, ki je ob šestih porazih na 10 tekmah zbral le 10 točk in se mu obeta boj za obstanek, kar je za Malago izvrstna priložnost, da se vrne k zmagovanju in se povzpne na lestvici za kakšno mesto bližje vrhu. (7/10)

Nogomet - Slovenija - 1. Liga

Olimpija - Triglav
1

Olimpija je pred dnevi ponovno klonila v Kopru, kjer ni zmagala že 25 let, a zmaji so igrali zelo solidno in imeli večino tekme več od igre, toda pokopala jih je neučinkovitost in nezbranost v obrambi. Sedaj v Stožice prihaja Triglav, ki je v zadnjih letih Ljubljančanom kar pridno oddajal točke. Na zadnjih devetih medsebojnih obračunih je Olimpija slavila sedemkrat (nazadnje pred dvema mesecema s 3:0 v Kranju) in tudi tokrat je v vlogi velikega favorita. Triglav je letos precej uspešen na svojem igrišču, v gosteh pa igra porazno (le 2 točki na osmih gostovanjih), nič pa ne kaže, da se bo ta trend kaj spremenil danes, saj bo Olimpija iskala zmago, ki jo bo varno obdržala na drugem mestu. (7/10)