V Telekomu Slovenije, kjer so ravno izbrali novega (starega) zavarovalnega posrednika, ki bo zaslužil vsaj 150.000 evrov provizije, so zavrnili vse očitke o vnaprej znanem zmagovalcu, hkrati pa potrdili, da jim je pri sklepanju posla pomagal posrednik, Ervin Pfeifer. Z njegovo pomočjo naj bi celo znatno prihranili.

Kot so povedali, imajo s Pfeiferjem, domnevnim lobistom in lanskoletnim kandidatom za direktorja Slovenskih železnic, sklenjeno pogodbo o svetovanju na področju optimizacije, racionalizacije poslovanja in procesov ter upravljanja s stroški. Dodali so, da je Pfeifer poskrbel tudi za korenito preobrazbo pristopa upravljanja zavarovanja, »na katerem smo dosegli znatne prihranke«.

Na vlogo nekdanjega vidnega uslužbenca NLB, kjer je skrbel za klestenje stroškov, so nas sicer opozorili viri. Predvsem ker je do posla skupaj z Vzajemnostjo, dosedanjim hišnim posrednikom za Mobitel, prišlo podjetje Za & Svet v lasti Nade Klemenčič. Nekdanja prva dama Zavarovalnice Triglav včeraj ni želela komentirati vloge Pfeiferja pri pogajanjih, kot tudi ne, ali je morebiti pomagal podjetju Za & Svet priti tudi v zavarovalno-posredniški posel pri NLB. Pfeifer za komentar ni bil dosegljiv.

Kot smo poročali, je Telekom omenjeni postopek izvedel z neposrednim povabilom nekaj več kot desetim družbam. V ožji izbor so se prebili Priori zavarovanje, Za & Svet in Vzajemnost, od katerih pa je izvisel le prvi. Lastnik Priorija Jasmin Osmanovič nam je včeraj zagotovil, da sprejema in spoštuje odločitev komisije na Telekomu in da se nanjo ne namerava pritožiti. tm