In kakšen je popoln kandidat za to delo? V Red Bullu si pravijo, da tisti, ki je pred kratkim diplomiral (leta 2011 ali pozneje), ki ima odlične ocene in/ali druge dosežke izven študija, delovne izkušnje (npr. praksa, študentsko delo), je že dosegel nekatere rezultate in vodil zahtevne projekte ter zna dobro razporediti svoj čas, ga zanima prodaja in trženje ter sanja o velikih idejah in njihovih uresničitvah, je strasten, delaven in se ne ustraši zahtevnih izzivov, ima Red Bull-ove vrednot, ki so strast, odgovornost, osredotočenost in profesionalnost, poleg tega pa tudi tekoče govori angleško in kak drug jezik, odvisno od zahtev projekta.

Kdor se najde v tem opisu, se lahko do 9. decembra prijavi v program na . Program se prične avgusta 2013 in konča februarja 2015, izbranci pa bodo znani konec marca in konec maja.

V Red Bullu še sporočajo, da je delo pri njih drugačno od običajnih delovnih mest. »Tu ne gre za rutinski delavnik od 8h do 16h, temveč za življenjski slog. To delo ti ne jemlje energije, temveč ti jo daje,« opišejo delo v avstrijskem proizvajalcu energijskih pijač.