Dvaintridesetletnik je padel s kolesa po trčenju z avtomobilom, ki se je vključeval v promet z bencinske postaje. Wiggins je znan po tem, da večkrat trenira na poljskih poteh v okolici doma.

Wigginsovo moštvo Sky je na svoji spletni strani zapisalo, da je bil Bradley Wiggins vpleten v prometno nesrečo v bližini svojega doma. "Bradleyja so zadržali v bolnišnici čez noč na opazovanju, vendar pa njegove poškodbe, ki jih je utrpel, ima nekaj zlomljenih ali nalomljenih reber in nekaj modric, niso hujše narave. Pričakujemo, da bo njegovo okrevanje popolno in hitro," so še zapisali pri Skyu.

Wiggins je letos prejel prestižno nagrado zlato kolo za najboljšega kolesarja v sezoni 2012. Dvaintridesetletni Anglež je v izboru novinarjev, ki spremljajo kolesarstvo, zmagal v glasovanju pred Belgijcem Tomom Boonenom in Špancem Joaquimom Rodriguezom.

Wiggins je prvi Britanec, ki je prejel nagrado zlato kolo, ki jo prireja francoski časnik Velo Magazine. Ob zmagi na Tour de Franceu in olimpijskem zlatu je Wiggins osvojil še dirko Pariz - Nica, kriterij Dauphine in dirko po Romandiji.