Massi v naslednjih sezonah ni bil redno kondicijski trener slovenske reprezentance. V času sodelovanja s Črnjanko sta se zbližala in si povsem zaupala. Po dveh precej slabših sezonah Tine Maze od pričakovanj, ko je v svetovnem pokalu zbrala 268 točk (2006/07 – 30. mesto) in 287 točk (2007/08 – 28. mesto), je dotlej zmagovalko šestih tekem svetovnega pokala prepričal, da nadaljuje kariero po samostojni poti. Načrt uspeha je bil navzven videti skoraj nemogoč, saj majhna ekipa (poleg njiju je bil v njej še serviser Andrej Perovšek) ni imela niti finančnih sredstev, da bi izpeljala sezono.

Toda ekipa je dokazala, da kjer je volja, je tudi moč. Korošica je močno napredovala. Massi je tako ob začetku samostojne poti Tine Maze do danes deloval kot vodja, ki želi imeti vse pod kontrolo. Je pravi deloholik, ki opravlja funkcijo tiskovnega predstavnika Tine Maze, če je treba tudi kuharja, od vsakega člana ekipe zahteva red in disciplino, se pogaja s Smučarsko zvezo Slovenije...

Prav pri pogajanjih z največjo slovensko panožno športno zvezo je bilo v zadnjih letih še posebno pestro. Massi namreč v petem letu delovanja samostojne poti Tine Maze sodeluje že s tretjim predsednikom. Sprva ni našel skupnega jezika s Stanetom Valantom, kasneje Tomažem Lovšetom, ko je za pogovore pooblastil celo pravnega zastopnika Damjana Terpina, trenutno pa je najvišji predstavnik smučarske zveze Primož Ulaga. Ta čas so posli s SZS najboljši, saj obveznosti po besedah ene in druge strani potekajo nemoteno, največ zaslug za to pa imata po izjavah Massija Terpin in direktorica SZS Barbara Kürner Čad. Ulaga je ubral taktiko, da se na začetku svojega mandata ne izpostavlja v odnosih z ekipo Tino Maze. Koliko bo pri tem uspešen, bo pokazal čas.

Pri alpskem smučanju poleg trenerjev ključno vlogo igrajo serviserji. Pravi alpski smučarski strokovnjak v ekipi je v zadnjih treh sezonah le eden, in sicer Livio Magoni. Serviserjev se je zamenjalo precej več, nihče med njimi pa v ekipi ni bil dlje kot dve sezoni. V ekipi Tine Maze so bila po zaslugi Massija na uslugo nekatera najboljša imena »priprave smuči«, zadnji med njimi je Italijan Andrea Vianello. Da Tina Maze poleg Massija, Magonija, Vianella nima ob sebi zgolj italijanske ekipe, je Massi poskrbel s prihodom fizioterapevtke Nežke Poljanšek. Z njo sta s Tino Maze vzpostavili pristen stik. Tako poslovni kot človeški, kar dokazuje dejstvo, da Črnjanka že drugo sezono zapored dosega odlične rezultate in postavlja nove mejnike slovenskega alpskega smučanja.

Na svetovnem spletu smo našli podatek, da je Andrea Massi 16 let starejši od Tine Maze, ki bo spomladi maja prihodnje leto praznovala 30. rojstni dan. Iz neformalnih pogovorov z njim vemo, da se je v otroških letih ukvarjal z alpskim smučanjem, se kasneje »zaljubil« v atletiko, o kateri še naprej rad veliko govori in jo predvsem redno spremlja. V kraljici športa si je nabral tudi znanje kondicijskega trenerja, s katerim je Tino Maze pripeljal do položaja, da je ena najbolj, če ne celo najbolje pripravljena alpska smučarka svetovnega pokala. Natančnejših podatkov Massijeve športne in življenjske poti vam tokrat žal ne bomo razkrili. Italijan namreč ni človek, ki bi bil vedno in vsakomur dosegljiv.

Je pa človek, ki ima po Tini Maze drugi največ zaslug, da imamo v Sloveniji športno šampionko, kakršne brez njega najbrž ne bi bilo. Vsaj v zadnjih petih sezonah, ko je vodja ekipe Tine Maze. Športnice, za katero lahko še med njeno aktivno kariero brez iskanja medšportnih konfliktov napišemo, da je s tremi kolajnami na svetovnih prvenstvih, dveh na olimpijskih igrah, dvanajstimi zmagami v svetovnem pokalu, skupnim šestim (2009), četrtim (2010), tretjim (2011) in drugim (2012) mestom skupnega seštevka svetovnega pokala najuspešnejša slovenska športnica vseh časov.

Do neverjetnih uspehov je ekipa prišla z garaškim pristopom. Massi se ni nikoli izpostavljal, da je alpski smučarski strokovnjak. Je pa dokazal, da je odličen organizator, ki želi imeti v želji, da bi imela Tina Maze najboljše razmere za trening, ob vsakem času stvari na svojem mestu. Če ji denimo poči smučarski ščitnik, želi imeti novega nemudoma, da smučarki pozornost pri treningu ne bi ušla drugam. Če so vremenske razmere nemogoče, se z ekipo odpravijo na hrib in medtem ko drugi pakirajo kovčke, kot se je to zgodilo minuli mesec v Hintertuxu, sami opravijo kvaliteten trening. Večkrat spominjajo na družino Kostelić, s čigar očetom Antejem je Massi dober prijatelj. In s takšnim načinom dela in razmišljanjem je Tina Maze po zaslugi Massija prišla v položaj, da ji želje po skupni zmagi svetovnega pokala nihče ne očita kot nemogoče želje. V minuli sezoni je namreč aktualna svetovna veleslalomska prvakinja pokazala, kako lahko premaga sijajno Nemko Mario Höfl Riesch, letos bo skušala svoje mojstrstvo pokazati še najboljši alpski smučarki tretjega tisočletja, Američanki Lindsey Vonn.