Upokojenec Branko Mesec, ki je podpredsednik Stranke za napredek krajevnih skupnosti, pravi, da ga nihče ni povabil na noben sestanek, tako da nič ne ve o sredstvih, ki jih stranka dobi ali porabi. »Ne vem, kdo je tajnik, blagajnik stranke – ne vem ničesar. O stanju sem se z nekaterimi neformalno že pogovarjal, a vse niti ima v rokah predsednik stranke Jože Lombar. Jasno, da tudi o zadevi s kupljenimi in pojedenimi mesninami nimam nič. Neuradno sem izvedel le, da tudi nasploh svetniki stranke bolj malo vedo o tem, kaj se dogaja.«

Svetniki niso na tekočem niti o občinskih sredstvih, ki jih je stranka namenjala za najem prostorov na domu Jožeta Lombarja v vasi Babni Vrt. Lombar je občini za 630 evrov na mesec oddajal kar domačo dnevno sobo, a je občina zaradi navzkrižja interesov pogodbo kasneje prekinila. Član Stranke za napredek krajevnih skupnosti in podžupan Janez Frelih je povedal, da je za sedež stranke izvedel šele pred kratkim. »Nikoli nisem bil tam, dobivali smo se v Kranju.« Frelih se ni mogel spomniti dogodkov, ki jih je svetniška skupina organizirala in zaradi katerih je nabavljala velike količine mesnin. Za pojasnila nas je napotil na predsednika stranke Lombarja.

Lombar je dejal, da so glavnino lanskoletnih sredstev za reprezentanco porabili novembra. »Z občine so nas opozorili, da naj sredstva porabimo, ker se proračunsko leto zaključuje in bodo pač zapadla. No, mi smo res naročili tisto meso, o katerem me zdaj vsi sprašujejo…« Na vprašanje, ali so ga res kupili na desetine kilogramov, je odgovoril: »Ja, bil je pač december, konec leta, primerno vzdušje. Pa smo imeli tudi okrogle mize in take dogodke in tam smo pač to porabili.« Lombar se na našo prošnjo sicer ni mogel spomniti nobene vsebine za okrogle mize ali dogodke, ki so jih organizirali in financirali z občinskimi sredstvi. Kot se ni mogel spomniti niti blagajnika stranke. Ker ga preprosto nimajo. »Imamo samo račun, blagajnika nimamo.« Kdo pa ureja vse s plačili, kdo odloča, kaj se plača in kaj ne? »Jaz,« zaključuje Lombar.

Stranka brez blagajnika, s podpredsednikom, ki o stranki ne ve nič, in s podžupanom Kranja, ki nikoli ni bil na sedežu stranke, s štirimi svetniki skupaj s SDS, SD, Desus, SLS in LDS tvori vladajočo kranjsko koalicijo, ki ima z 22 svetniki v mestnem svetu dvotretjinsko večino.