IZPADANJE LAS – SODOBNA TEŽAVA

Lepi lasje so odraz mladosti in zdravja, zato je izpadanje las pogosto vzrok za slabšo samopodobo tako pri moških kot tudi pri ženskah. Na alopecijo vplivajo številni dejavniki, kot so prehrana, hormoni ali genetske značilnosti, pomembno vlogo pa imajo tudi letni časi. Pri »normalnih« laseh v povprečju naravno izpade od 50 do 100 las dnevno.

ŽIVLJENJSKI CIKEL LAS

Lasje imajo značilen življenjski cikel: rastejo, se stabilizirajo in izpadajo, med temi cikli pa je faza počivanja. Daljše kot je obdobje počivanja, več lasnih mešičkov ostane praznih, število las na glavi se vidno zmanjša in lasje izgubijo svojo bujnost.

MATIČNE CELICE: SKRIVNOST OBNAVLJANJA LAS*

Matična celica je edina vrsta celic, ki ima edinstveno moč obnavljanja vse življenje. In zaradi matičnih celic, ki se nahajajo v lasnem mešičku so lasje edini organ, ki se lahko ciklično obnavlja vse življenje. Matične celice neposredno vplivajo na aktivacijo lasnih mešičkov v latentni fazi, da tvorijo nov las.

L'Orealovi raziskovalci so razvili prvo patentirano molekulo Stemoxydin , ki pospešuje delovanje matičnih celic, ki so ključnega pomena za rast las , saj aktivira lasne mešičke v latentni fazi*.

DERCOS NEOGENIC – 1.700 NOVIH LAS V 90 DNEH**

Inovacija za obnovitev in ponovno rast las je sedaj na volji v revolucionarnem izdelku Vichy Dercos Neogenic, ki se v obliki ampul nanaša s posebnim aplikatorjem za masiranje lasišča. Izdelek je hipoalergen, brez parabena in preizkušen pod strokovnim nadzorom.

Dokazana učinkovitost***:

bolj gosti lasje 88 %

bolj močni lasje 84 %

Rezultati so pokazali 4-% povečanje gostote las, tj. v povprečju 1.700 novih las v 90 dneh v primerjavi s placebom**.

* Aktivira lasne mešičke v latentni fazi

** Klinično testiranje v primerjavi s placebom na 101 osebi - povprečna vrednost na lasišču z alopecijo.

*** Potrošniški test je izveden na 67 ženskah - rezultati po 3 mesecih.