Enajst tujk iz osmih držav, kar je absolutni rekord evropske lige prvakinj, poleg njih pa še kopica reprezentantk Slovenije, je sestava igralskega kadra »slovenske« ekipe iz Stožic. Številne poškodbe in druge zdravstvene težave že od začetka pripravljalnega obdobja ogrožajo krimovke, zaradi česar normalni trenažni proces seveda ni mogoč. Toda sočasno ima Krim tako kakovosten igralski kader, da bi moral kljub odsotnosti nekaterih zvezdnic prikazovati precej boljše igre. Da o takšni blamaži prve vrste, kot je poraz v slovenski ligi proti Zagorjankam, niti ne govorimo.

Le ena zmaga na štirih tekmah med evropsko elito je precej manj, kot so navijači, sponzorji, mediji ter ljudje v klubu in okoli njega upravičeno pričakovali. Vse skupaj (to velja tudi za del igralk) počasi že zapušča potrpljenje, Tiselj pa po drugi strani vztraja pri svoji znani besedni filozofiji. Povrhu vsega je bila edina zmaga dosežena proti najslabši ekipi v skupini B, romunskemu Cluju, ki je v Stožicah klonil le z golom razlike (27:28). Sledil je nepričakovan poraz proti Podravki, nato pa dve rokometni zaušnici, ki jo je Tisljevim dekletom primazal Györ.

Za napredovanje med osem najboljših v Evropi potrebuje Krim dve zmagi na zadnjih dveh tekmah (v gosteh proti Cluju in doma proti Podravki z vsaj tremi zadetki razlike), ob tem pa Podravka ne sme osvojiti niti točke doma proti Györu. Če gre verjeti trenerjevi teoriji o vzponu forme, bi se moralo iziti. Tudi v minuli sezoni se je Krim skozi šivankino uho prebil v drugi del lige prvakinj: v zadnjem krogu je doma izgubil proti Larviku, a mu je Podravka naredila uslugo, saj je na zanjo nepomembni tekmi ugnala Viborg in Krimu omogočila drugo mesto v skupini. Takrat je bila Podravka Krimov rešitelj, bo v tej sezoni krvnik?

Morebitna neuvrstitev med evropsko osmerico bi bila za Krim glede na denarni vložek, kakovost igralskega kadra in preostalo športna katastrofa, kajti sezona v ligi prvakinj bi se končala že manj kot čez dva tedna! A glede na to, da ima Tiselj dobro ščiten hrbet, ga tudi neuspeh verjetno ne bi odnesel s stolčka.