»Če sem zadovoljen z razpletom? Da in ne. Lahko bi osvojili tudi drugo točko, toda glede na potek prvega polčasa bi lahko ostali tudi praznih rok. A najpomembneje je, da smo osvojili vsaj točko, vsaka z gostovanja pa je še toliko pomembnejša,« je po remiju v Palači športov v dvomilijonskem Minsku dejal slovenski selektor Boris Denič, ki je v Belorusijo odpotoval brez poškodovanih Deana Bombača (stopalo) in Klemna Cehteta (hrbet), med 17 izbranci pa je na tribunah športnega objekta v beloruski prestolnici, na katerih se je natrlo kar 3400 gledalcev, pustil mladega krožnega napadalca Blaža Blagotinška.

V soboto, ko so z letalom z Brnika prek Frankfurta odpotovali proti okoli 1600 kilometrov oddaljenemu Minsku, so morali igralci in člani strokovnega vodstva slovenske reprezentance vstati že ob štirih zjutraj. Precej »zaspano« je Deničeva četa (na seznamu poškodovanih se je zaradi nožne mišice tik pred zdajci znašel tudi 208 centimetrov visoki Nenad Bilbija) delovala tudi v prvem polčasu včerajšnjega obračuna, v katerem je v gostujoči obrambi 3-2-1 precej škripalo. Posledica tega je bilo vodstvo Belorusov s petimi zadetki prednosti (11:6), Sergej Rutenka, prvi zvezdnik domače ekipe, pa je svojim nekdanjim reprezentančnim soigralcem do takrat nasul že šest golov.

Tudi slovenska igra v napadu je precej šepala, poleg številnih tehničnih napak so gostje zapravili dve sedemmetrovki (Dragan Gajić, Jure Dolenec) in v 24. minuti je bilo spet plus pet za Belorusijo (14:9). Na začetku drugega polčasa so Slovenci le vzpostavili rezultatsko ravnotežje (16:16), v 38. minuti je po grobem prekršku nad kapetanom Urošem Zormanom pordečel Ivan Brouka, dve minuti pozneje pa je Dolenec poskrbel za prvo vodstvo svoje reprezentance (21:20). A gostitelji so nato povedli s 25:23 in 26:24, po štirih zaporednih zadetkih se je tehtnica spet nagnila na stran Slovenije (26:28), po dveh zaporednih zadetkih Denisa Rutenke pa je bilo v 55. minuti znova izenačeno (28:28). Miha Žvižej (za 31:30) in Dolenec (32:31) sta priigrala žarek upanja za zmago, a je mlajši Rutenka manj kot deset sekund pred koncem zadel s krila in tekma se je končala z remijem.

Selektor Denič je bil z osvojeno točko precej bolj zadovoljen kot z igro svojih izbrancev. »Nobena obramba, niti 3-2-1 niti 6-0, ni bila dobra, kar dokazuje tudi 32 prejetih zadetkov. Pri obrambi 3-2-1 smo bili premehki, preširoki, preveč statični in nismo pravočasno zapirali. Tudi v napadu so naši zunanji igralci preslabo izkoriščali svojo hitrost, prav tako ni bilo pravih prodorov. Fantje so le čakali, da so dobili žogo, preveč je bilo igre ena na ena in premalo smo širili njihovo cono. Bili smo kar malce izgubljeni, nasprotnik pa nam ni dovolil, da bi razvili našo značilno igro,« je bil kritičen Denič. A je selektor našel tudi nekaj pozitivnih stvari: »V drugem polčasu smo igrali precej bolje kot v prvem, čeprav seveda še zdaleč od idealnega. Če bi vso tekmo igrali na ravni drugega polčasa, bi se iz Minska zanesljivo vrnili z zmago.«

Skupina 6, 2. krog: Belorusija – Slovenija 32:32 (16:14), Romunija – Islandija 30:37 (18:19), vrstni red: Islandija 4, Slovenija 3, Belorusija 1, Romunija 0.