Za Baloha to ni bila dirka ob koncu sezone 2012, ampak ena od pripravljalnih dirk na nov naskok na zmago na dirki prek Amerike 2013 (Raam). Po začetnem tipanju moči in skupni vožnji z ostalimi favoriti dirke se je Baloh odločil nadaljevati s svojim ritmom, nikomur od konkurentov pa ni uspelo držati ostrega ritma.

Balohova prednost se je iz kilometra v kilometer povečevala, po dveh dolgih krogih okoli Salton Sea so prešli na krajše, pretežno ravninske kroge. Slovenski kolesar je prednost še povečeval, dokler ga ni začela motiti bolečina v obeh stopalih, zaradi česar je bilo potrebnih več postankov. Kljub temu, da je Bicket pred koncem zagrozil in povišal tempo, zmaga ni bila vprašljiva.

"Lahko rečem, da sem zadovoljen z vožnjo prvih 18 ur in tudi z osvojenim naslovom svetovnega prvaka v 24-urnem kronometru, ne pa popolnoma s prevoženo razdaljo in s problemom stopal, ki je zelo moteč in ga moram nujno odpraviti pred Raamom. S pripravljenostjo pa sem pokazal, da sem na pravi poti, saj sem dirko odlično odpeljal kljub veliki kilometraži treninga, opravljenega v ZDA pred dirko," je po dirki povedal Baloh.