Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Serie A

Napoli - Torino
1

Napoli je v zadnjih treh tekmah doživel dva gostujoča poraza, kar ga je stalo drugega mesta. A po včerajšnjem porazu Juventusa proti Interju se Neapeljčanom ponuja možnost, da z današnjo zmago ponovno ujamejo priključek z vodilnim dvojcem na vrhu lestvice. Domača vrsta bo pred svojimi navijači gotovo želela nadaljevati niz zmag (v tej sezoni so dobili vseh pet domačih tekem), glede na nasprotnika pa je verjetnost za kaj takega kar visoka, saj Torino ni najbolj prepričljiv – le dve zmagi na prvih 10 tekmah, na zadnjih štirih tekmah pa je osvojil le dve točki, na lestvici pa je v nevarni bližini mest, ki vodijo v serie B. (7/10)

Nogomet - 1. bundesliga

Bayer Lev. - Fortuna Dusseldorf
1

Bayer ne pozna poraza že deset tekem, v zadnjem krogu bundeslige pa so zadali prvi poraz Bayernu. Ta uspeh jim je prav gotovo vlil še dodatne samozavesti za dobro nadaljevanje prvenstva, kjer so bili pred tem krogom na petem mestu, po včerajšnjem spodrsljaju Borussie D. pa se lahko danes pomaknejo že na četrto mesto in se drugemu mestu približajo le na dve točki zaostanka. Fortuna je v slabi seriji, saj je izgubila zadnje tri prvenstvene tekme, na lestvici pa je padla proti dnu. Na težkem gostovanju v Leverkusnu bo zelo težko izboljšala svojo statistiko. (7/10)

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

Twente - Feyenoord (oba data gol)
1 (=da)

Obračuni med najboljšimi nizozemskimi klubi so ponavadi bogati z goli in tudi tokrat lahko gledalci pričakujejo, da bosta do tega kroga vodilni Twente in Feyenoord, ki se počasi vrača k vrhu, zadela kar nekajkrat. Obe ekipi letos igrata učinkovito in v zadnjem obdobju le redko odigrata tekmo, kjer ne dosežeta gola. Twente je dobil vse letošnje domače tekme in je tudi danes favorit, a Feyenoord, ki je na zadnjih šestih tekmah vselej zadel vsaj dvakrat, se v naprej ne bo predal in bi znal domačim prekrižati načrte. (7/10)

Nogomet - Švedska - 1.liga

Elfsborg - Aatvidaberg
1

Elfsborg je verjetno z odprtimi rokami sprejel veliko darilo, ki jim ga je v predzadnjem krogu podaril Malmo, ko je doma le remiziral z odpisanim Örebrom. S tem je Elfsborg pred zadnjo tekmo znova prevzel prvo mesto na lestvici in za osvojitev naslova prvaka mora danes le še premagati Aatvidaberg, povprečno ekipo iz sredine lestvice, ki višje od sedmega mesta več ne more, obstanek pa ima tudi že davno zagotovljen, zato bodo gostje danes verjetno razmišljali le še o počitnicah po naporni sezoni, domači pa bodo z zmago svojim navijačem omogočili veliko slavje. (8/10)

Hokej - EBEL liga

Salzburg – VSV (vsota 5,5 gola)
2 (=več)

V Salzburgu se bosta nocoj pomerili najbolj učinkoviti ekipi lige, ki na tekmo v povprečju zadeneta več kot štirikrat, obe pa ob napadalni igri prejmeta kar precej golov, več kot tri na tekmo. Čeprav se v vrata Beljaka vrača J.P. Lamoureux, to verjetno ne bo prepreka za nekaj Salzburgovih golov na domačem ledu, medtem ko se za učinkovitost VSV-ja ni treba bati. (7/10)