Dotcom je danes razkril načrt za izgradnjo 400 milijonov dolarjev vredno optično povezavo, ki bi Novi Zelandiji podvojil kapaciteto prenosa podatkov. Projekt vključuje ustanovitev novega podjetja Me.ga, ki bo s podatkovnimi centri omogočal delovanje svetovnih spletnih stani.

Dotcom želi novozelandskim spletnim ponudnikom ponuditi brezplačen dostop za potrošnike, medtem ko bodo podjetja in državna uprava morala plačati naročnino. Potrošniki bodo sicer še vedno morali plačati naročnino ponudnikom, a bi ta lahko znašala kar petkrat manj, medtem ko bi bila povezava lahko tudi tri do petkrat hitrejša. Prav tako ne bi imela omejene količine prenašanja podatkov.

Projekt naj bi financiralo podjetje Me.ga s pomočjo investitorskih sredstev. Dotcom se je pošalil, da bi sredstva lahko zbral tudi s pomočjo tožbe hollywoodskih studiev in ameriške vlade zaradi »nezakonitega in političnega uničenja mojega podjetja«. Projekt pacifiškega optičnega kabla je potonil avgusta, ker takratni investitorji niso zbrali dovolj sredstev.

»Tu imamo čisto in poceni energijo,« je pojasnil Dotcom. »Energija je največji strošek podatkovnih centrov po svetu. S svojim kablom, poceni energijo in povezljivostjo bi lahko Nova Zelandija postala magnet za tuja spletna podjetja.«