»Ta projekt olajša delo podjetjem. Zelo pozitivno sem presenečena nad kakovostjo kandidatov, ki jih je med brezposelnimi izbral zavod za zaposlovanje, in prav tako nad učinkovitostjo postopka. Če bi se ga lotili sami, bi gotovo trajal mesec ali dva več,« je o odločitvi za sodelovanje v Zaposlitvenem izzivu povedala Lončarjeva.

Finalisti so se morali v problemski nalogi poglobiti v podjetje in ga vpeti v trenutno finančno perspektivo ter pridobivanje evropskih sredstev, hkrati pa so med diplomanti družboslovja – med njimi je bila tudi magistrica pravnih ved – iskali predvsem inovativnost in sposobnost kritičnega razmišljanja. »Na zavodu sem prvi mesec in se mi je zdel Zaposlitveni izziv zelo zanimiva izkušnja, hkrati pa res izziv. Ne smeš se ustrašiti. Sama sem denimo videla, da sem bila najmlajša med kandidati, z najmanj izkušnjami, ampak nisem se ustrašila in sem se lotila izziva,« je povedala Rusova, ki je prošnje za zaposlitev pošiljala že v času absolventskega staža, vendar kljub zavrnitvam ni izgubila upanja.

In kaj zmagovalka 11. Zaposlitvenega izziva svetuje vsem, ki se bodo v prihodnje podajali v tekmovanje za prosto delovno mesto? »Naj se ne ustrašijo prehitro, naj gredo skozi vse postopke, čeprav se na začetku morda zdi naporno, zapleteno. Naj se poskušajo pokazati v čim boljši luči in tako tudi rešijo nalogo.«